Recenzie „A 11-a oră” (Women’s Murder Club #11) de James Patterson & Maxine Paetro

de | mart. 15, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți, Suspans

A 11-a oră ne face turul împrejurimilor, plimbaţi fiind într-un adevărat carusel al morţii unde indiciile stau ascunse până la finalul călătoriei. Mergem mai întâi pe urmele lui Răzbunare care pare că le-a pus gând rău dealerilor de droguri, ca mai apoi să ne lăsăm distraşi de o adevărată operă a groazei apărută peste noapte în curtea lui Harry Chandler. Deasupra acestor drame, ies la lumină femei puternice şi inteligente care pot reuşi acolo unde nu mai există nici o speranţă.

Al unsprezecelea volum din seria Woman’s Murder Club (serie a căror volume se pot citit şi individual, fără a urma o ordine precisă) ne captează atenţia de la primele pagini, unde urmărim de la adăpostul întunericului cum un răzbunător întunecat ia viaţa unor dealeri de droguri. După ce orbecăim în neant, vine şi indiciul odată cu moartea milionarului Chaz Smith care pare că a fost împuşcat cu una dintre armele aflate în depozitul de dovezi al poliţiei. Delegată cu descoperirea misterului este Lindsay Boxer.

Dar cum o tragedie nu vine niciodată singură, Lindsay Boxer se vede pusă în faţa celor mai mari enigme ale vieţii sale de poliţist. Pe de o parte, trebuie să afle cine este ucigaşul traficanţilor de droguri, numit de presă Răzbunare, pe de altă parte, se vede nevoită de a ancheta cele şapte capete, în diferite stadii de putrefacţie, apărute brusc în curtea cunoscutului actor Harry Chandler.

-Ţi-am urmărit isprăvile în e-mailurile de dimineaţă. Am văzut şi câteva poveşti fierbinţi la ştiri.

-Da. Ei bine, atunci, ştii. Am crime sângeroase şi perverse, pe de o parte, mistrioase corpuri decapitate, pe de altă parte. Mi-ar plăcea să răsucim pe toate părţile lucrurile astea, împreună.

În timp ce urmele unui caz duce până în rândurile poliţiei, făcând-o pe Boxer să caute vinovatul chiar şi printre prietenii ei, celălalt caz pare că duce până la subita dispariţiei a lui Cecily Chandler de a cărui moarte, în lipsa unui corp, a fost la un pas de a fi acuzat soţul, Harry Chandler. Alergăm în trecut pe urmele indiciilor şi a şapte Jane Doe pentru a reveni într-un prezent al justiţiei preluate la umbra întunericului de un răzbunător John Doe.

James Patterson şi Maxine Paetro reuşeşte într-o singură poveste să ne alergem imaginaţia în zeci de direcţii. O fugă oarbă menită să ascundă doveziile sub proprii ochi, dar mascate de viteza năucitoare cu care ne este distrasă atenţia de la un caz la altul. Şi cum totul nu poate fi ţinut doar pe plan profesional, A 11-a oră ne aruncă şi în drama familială a lui Boxer.

În aşteptarea primului ei copil, Lindsay Boxer pare că s-a rătăcit undeva pe drum. Nu numai că se lasă prinsă în vârtejul celor două cazuri năucitoare, însă cade şi în plasa minciunilor, ştergând încrederea în partenerul de viaţă şi dărâmând temelia proapăt construită a căsniciei sale. Cât este adevăr, cât este neîncredere şi cum poţi relua viaţa de unde te-ai oprit?

A 11-a oră este un thriller poliţist ce ne perindă paşii în drame ce au săpat sechele adânci, în obsesii năucitoare ce au dezvoltat un adevărat patologic al crimei şi în făurirea păcii cu tine însuţi ca mai apoi să-i poţi accepta pe ceilalţi aşa cum sunt şi nu aşa cum vrei să-i vezi. Lindsay Boxer, alături de jurnalista Cindy, medicul legist Claire şi de avocata Yuki vor pune cap la cap piesele unui puzzle incriminatoriu şi vor descoperi secrete uluitoare şi drame cu repercursiuni ce te vor ţine blocat în poveste până la ultima pagină.

Cunoaştem vreodată pe cineva?

Un volum disponibil şi pe site-ul Editurii Rao. Lectură plăcută!

Titlu: A 11-A ORĂ (WOMENS MURDER CLUB #11)
Autor: James Patterson
,
Maxine Paetro
An apariție : 2018
Editura: RAO
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1990

Alte recenzii de la James Patterson:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Libraria din Teheran” de Marjan Kamali
Recenzie ”Libraria din Teheran” de Marjan Kamali

Librăria din Teheran de Marjan Kamali - ficțiunea istorică cu savoare orientală, despre o dragoste adolescentină care se desfășoară în fundalul evenimentelor tumultoase ale Iranului anilor `50, cu evenimente care alternează planul trecut cu prezentul. Opinia mea...

Recenzie „Twisted Lies” de Ana Huang
Recenzie „Twisted Lies” de Ana Huang

Vă prezint cartea mea preferată din seria "Twisted", o serie care m-a încercat și m-a trecut prin multe stări, pentru că nu am simțit-o ca fiind una unitară ci cu 4 povești total diferite, uneori chiar scrisă de autoare diferite. Dar nu contează, am rămas cu o...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei a fost redactor Booknation.ro și a scris 270 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments