Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

de | aug. 12, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii povești. Dar în niciun caz nu trebuie citită înainte de a începe seria pentru că ar fi un mare spoiler. Știm deja totul despre personaje și povestea dintre ele.

Acest volum are rolul de a lămuri cititorul în legătură cu aspectele din viața lui Hardin. Cum era el înainte să o întâlnească pe fata care i-a dat lumea peste cap? Ce a simțit atunci când s-au întâlnit prima oară? Care a fost atitudinea lui vizavi de pariul care le-a distrus relația? Acest ultim volum al seriei After ne ajută să-l înțelegem mai bine pe Hardin și de ce este atât de impulsiv și nepăsător.

Dar nu numai viața lui Hardin este descrisă aici, ci și a unor personaje secundare sau episodice care au avut legătură cu el, cum ar fi Natalie, Molly sau Steph. Perspectiva lui Hardin nu aduce nimic nou poveștii, însă avem acces la sentimentele lui față de Tessa. Nu este chiar un monstru, așa cum a părut de multe ori, însă dramele lui interioare îl acaparează mult prea tare. Avem și o ultimă parte a cărții în care ni se descriu viețile personajelor pozitive din viața lui Hardin și a Tessei.

Nu pot dezvălui prea multe pentru că aș strica farmecul celorlalte cărți, dar aș fi preferat să văd mai multe lucruri din trecutul lui Hardin. Perspectiva lui asupra situației nu schimbă cu nimic povestea dintre el și Tessa. Dar este interesant și faptul că putem afla și despre restul personajelor și de ce s-au comportat mai bine sau mai rău.

 

 

Titlu: ÎNAINTE DE NOI
Autor: Anna Todd
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1073

Alte recenzii de la Anna Todd:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

Recenzie ”Portret de familie” de Ann Napolitano
Recenzie ”Portret de familie” de Ann Napolitano

Ann Napolitano a scris o poveste despre iubire și durere, despre familie și forța ei, despre traume și vindecare, dar mai ales despre schimbare pentru că despre asta este până la urmă viața. Despre schimbare. Este o poveste ce analizează și despică asumarea unor...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Stănărîngă a fost redactor Booknation.ro și a scris 126 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments