Recenzie „După ce ne-am certat” de Anna Todd

de | aug. 12, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Dacă primul volum a fost un carusel emoțional, cel de-al doilea este un adevărat roller coaster care te dă peste cap de zeci de ori. După ce ne-am certat este un volum mult mai dramatic decât cel dintâi, iar povestea dintre Tessa și Hardin este mai complicată ca oricând.

Mai mult suspans, mai multă dramă…

După finalul brusc al primului volum, care a lăsat cititorii în suspans, a doua carte șochează cu fiecare capitol încheiat. După ce află că relația ei a fost doar un joc pentru Hardin, Tessa este foarte hotărâtă să nu îl ierte. Iar băiatul fermecător și arogant insistă că este îndrăgostit de ea, dar mai poate avea încredere în el?

Hardin îi dezvăluie iubitei sale trecutul său dureros și Tessa este dispusă să-l ierte. Problema este că face acest lucru de fiecare dată când băiatul greșește. Între ei este mai multă suferință decât iubire, o gelozie nefondată – Hardin este gelos pe Trevor, colegul Tessei de la editura unde este stagiară – și multe certuri încheiate cu momente de pasiune. De fiecare dată când Hardin greșește, te gândești că Tessa îl va părăsi definitiv. Dar nu o face, pentru că între ei s-a format o dependență. Relația dintre ei este toxică și acesta e crudul adevăr. Chiar și așa, ajung mereu unul în brațele celuilalt.

Dublă perspectivă narativă

O surpriză plăcută este faptul că romanul nu mai este relatat doar din perspectiva Tessei. Hardin este cel de-al doilea narator și avem astfel acces la gândurile și sentimentele lui în legătură cu fata pe care o iubește. Ne putem da seama că nu este chiar un om atât de rău .Nu se va opri din a recâștiga încrederea Tessei nici măcar o secundă. Toate gândurile lui sunt legate de ea. Dar nu reușește mereu să-i demonstreze că o iubește cu adevărat.

Deși drama și ritmul alert al cărții sunt un plus, există situații cam „rupte” de realitate. În viața reală, nu s-ar putea întâmpla atâtea lucruri între doi oameni și apoi să continue să fie împreună. Hardin este cel care greșește de multe ori în acest volum, dar nici Tessa nu este perfectă. Finalul ne lasă din nou cu gura căscată și cu dorința de a continua seria.

 

Titlu: DUPĂ CE NE-AM CERTAT
Autor: Anna Todd
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 728
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 820

Alte recenzii de la Anna Todd:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Stănărîngă a fost redactor Booknation.ro și a scris 126 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments