Recenzie “Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig

de | feb. 7, 2022 | Beletristică, Fantezie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BIBLIOTECA DE LA MIEZUL NOPȚII ARE REDUCERE PE:

Viața noastră este suma alegerilor noastre. Și într-adevăr, de multe ori ajunși la o cotitură a vieții trebuie să facem o alegere de care va depinde parcursul ulterior al existenței noastre. Uneori o dăm în bară cu alegerile, sau cel puțin aceasta vrea să zică o anumită stare de moment și drept urmare avem regrete. Însă, uităm că ceea ce suntem în prezent – suntem datorită experiențelor și lecțiilor care ne-au fost acordate de către viață.

Ce bine ar fi dacă am putea să ne întoarcem într-un anumit punct din trecut și să schimbăm unele alegeri mai puțin reușite. Sau n-ar fi rău dacă ne-am vedea propria viață prin prisma unei alegeri făcute în trecut. Dacă am putea vizualiza care ar fi fost viața noastră dacă făceam o altă alegere…

Eroina acestui roman este Nora o tânără într-o depresie profundă care decide să se sinucidă deoarece viața pe care o duce nu mai are nici un sens pentru ea. Însă, la granița dintre viață și moarte se pomenește în Biblioteca de la miezul nopții. Cum e lesne de intuit, nu este o bibliotecă obișnuită, este una magică aș zice eu. Aici are posibilitatea să aleagă de pe raft câte o carte care reprezintă viața ei într-un univers paralel. O viață pe care ar fi putut-o trăi dacă făcea alte alegeri. Pare destul de incitant și captivant. Însă, vizualizarea acestor vieți îi vor descoperi aspecte la care nu ar fi atras atenția în viața ei originală. Rămâne să descoperiți ce aventuri va trăi Nora și dacă prin multitudinea de opțiuni va descoperi viața ideală pe care și-ar fi dorit s-o trăiască și dacă în general există o viață ideală.

Probabil am avut așteptări prea mari de la această carte care a fost aprins discutată și recomandată în ultimii doi ani. Cumva am simțit că sunt cu temele nefăcute. Unele capitole îmi păreau plictisitoare. Acel du-te vino și încercarea diferitor vieți a început la un moment dat să fie prea mult, cred că puteau fi omise unele “vieți”.

Dacă îți place recenzia cărții BIBLIOTECA DE LA MIEZUL NOPȚII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Matt Haig

Deși romanul nu are o stilistică deosebită sau un fir al acțiunii care să te țină lipit, totuși ideile transmise printre rânduri merită atenția noastră. În viață mereu ai o alegere și poți fi oricine dorești. Îndrăznește să visezi! Cred că mesajul acestui roman este și: acceptă-te în fiecare etapă a vieții, fii îngăduitor cu tine, permite-ți să faci greșeli, treci peste regrete, iubește-te!

Singura modalitate de a învăța e să trăiești!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BIBLIOTECA DE LA MIEZUL NOPȚII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: BIBLIOTECA DE LA MIEZUL NOPȚII
Autor: Matt Haig
An apariție : 2020
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 623

Alte recenzii de la Matt Haig:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 528 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments