Recenzie “Britt-Marie a fost aici” de Fredrik Backman

de | nov. 24, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BRITT-MARIE A FOST AICI ARE REDUCERE PE:

Ce preț are iubirea, dacă nu ești alături de om când el are nevoie de tine?

Dragostea nu este neapărat focuri de artificii și orchestră simfonică.

Un alt roman de la Backman care degajă căldură și liniște. Același stil ușor, dar plin de subtilități inteligente; același umor fin care te face să te îndrăgostești de eroina romanului.

Ce ai face dacă ai ajunge la 63 ani și ai descoperi că soțul tău căruia i-ai dedicat întreaga viață defapt te înșeală? Ți-ai abandonat cariera de dragul familiei, pentru a crește și îngriji copiii soțului tău. Ai făcut din căminul familial, prioritatea vieții tale. Ce faci când descoperi că trăiești în minciună? Păi bine, dacă ai destul curaj, o iei de la capăt.
Pe la început aveam impresia că-l descopăr pe Ove metamorfozat în femeie. Aceeași luptă pentru dreptate și onestitate o avem și aici. Treptat însă, am descoperit un personaj cu trăsături noi, un alt personaj demn de admirat. Simpatică băbuță e Britt-Marie. O băbuță grijulie, plină de compasiune și dragoste.
Trebuie să menționez că există o legătură între acest roman și “Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”. În “Bunica…” o descoperim pe Britt-Marie care pare o băbuță agasantă și care își bagă nasul unde nu-i fierbe oala. Ajunge să ne enerveze la un anumit moment. Aici însă, ajungem s-o cunoaștem cu adevărat, o compătimim și chiar îndrăgim spre final. Prin urmare, vă recomand să citiți mai întâi “Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” și apoi “Britt-Marie a fost aici”.
Britt-Marie nu era agresivă, ea doar își făcea griji pentru toți.
Ai nevoie de mulți ani pentru a afla un om, o viață întreagă. Anume aceasta face din casă, acasă.
La o anumită vârstă, aproape toate întrebările pe care omul și le pune se reduc la una singură: Cum îmi trăiesc eu viața?
Viața este mai mult decât locul tău în ea, mai mult decât tu însuți, viața este un tot întreg; o bucățică din tine în altcineva, sunt amintiri, pereți, dulapuri…

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BRITT-MARIE A FOST AICI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: BRITT-MARIE A FOST AICI
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2020
Editura: MUUSAI
Nr. Pagini: 454
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 528

Alte recenzii de la Fredrik Backman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 470 zile și a scris până acum 210 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments