Recenzie “Britt-Marie a fost aici” de Fredrik Backman

de | nov. 24, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BRITT-MARIE A FOST AICI ARE REDUCERE PE:

Ce preț are iubirea, dacă nu ești alături de om când el are nevoie de tine?

Dragostea nu este neapărat focuri de artificii și orchestră simfonică.

Un alt roman de la Backman care degajă căldură și liniște. Același stil ușor, dar plin de subtilități inteligente; același umor fin care te face să te îndrăgostești de eroina romanului.

Ce ai face dacă ai ajunge la 63 ani și ai descoperi că soțul tău căruia i-ai dedicat întreaga viață defapt te înșeală? Ți-ai abandonat cariera de dragul familiei, pentru a crește și îngriji copiii soțului tău. Ai făcut din căminul familial, prioritatea vieții tale. Ce faci când descoperi că trăiești în minciună? Păi bine, dacă ai destul curaj, o iei de la capăt.
Pe la început aveam impresia că-l descopăr pe Ove metamorfozat în femeie. Aceeași luptă pentru dreptate și onestitate o avem și aici. Treptat însă, am descoperit un personaj cu trăsături noi, un alt personaj demn de admirat. Simpatică băbuță e Britt-Marie. O băbuță grijulie, plină de compasiune și dragoste.
Trebuie să menționez că există o legătură între acest roman și “Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”. În “Bunica…” o descoperim pe Britt-Marie care pare o băbuță agasantă și care își bagă nasul unde nu-i fierbe oala. Ajunge să ne enerveze la un anumit moment. Aici însă, ajungem s-o cunoaștem cu adevărat, o compătimim și chiar îndrăgim spre final. Prin urmare, vă recomand să citiți mai întâi “Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” și apoi “Britt-Marie a fost aici”.
Britt-Marie nu era agresivă, ea doar își făcea griji pentru toți.
Ai nevoie de mulți ani pentru a afla un om, o viață întreagă. Anume aceasta face din casă, acasă.
La o anumită vârstă, aproape toate întrebările pe care omul și le pune se reduc la una singură: Cum îmi trăiesc eu viața?
Viața este mai mult decât locul tău în ea, mai mult decât tu însuți, viața este un tot întreg; o bucățică din tine în altcineva, sunt amintiri, pereți, dulapuri…

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BRITT-MARIE A FOST AICI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: BRITT-MARIE A FOST AICI
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2020
Editura: MUUSAI
Nr. Pagini: 454
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2109

Alte recenzii de la Fredrik Backman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 523 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments