top 20 cărți de dragoste

Când auzim despre cărți de dragoste, unii dintre noi le putem considera ca fiind cliseice, pentru că ne înfățișează o acțiune înfrumusețată, care uneori nu se poate întâmpla în realitate. Greșit! Aceste cărți de dragoste trezesc în orice cititor o emoție greu de explicat și de multe ori pot încuraja persoana respectivă să își caute acel ideal în viața sa. Iubire, dezamăgire, trădare, eroi cu calități și defecte dar și muuultă dramă, sunt doar câteva dintre elementele care ne fac să iubim genul Romance și să apelăm la acesta de fiecare dată când avem nevoie de evadăm din realitatea noastră, care uneori poate părea prea crudă.

1. Vocea lui Archer de Mia Sheridan

Bree Prescot sosește într-o mică localitate de provincie cu speranța că aici va fi locul unde își va găsi liniștea sufletească pe care o caută cu disperare, după un moment traumatizant petrecut într-o noapte cumplită, când tatăl ei a fost ucis. În timp ce se instalează în noua ei locuință, soarta i-l scoate în cale pe Archer Hale, un tânăr singuratic și misterios, care ascunde în sufletul său o suferință profundă.

2. Trei metri deasupra cerului de Federico Moccia – cărți de dragoste

Ea este o studentă model și o fiică perfectă. El este un tip violent și dur. Provin din două lumi diferite. Totuși, între ei se naște o poveste de dragoste pe cât de frumoasă, pe atât de controversată. O relație pentru care cei doi trebuie să lupte mai mult decât se așteptau.

Găsești cartea Trei metri deasupra cerului pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

3. Te aștept de Jennifer L. Armentrout

Să plece la mii de kilometri depărtare de casă pentru a se înscrie la colegiu e singura cale prin care tânăra de nouăsprezece ani, Avery Morgansten, poate scăpa de ceea ce i s-a întâmplat, în urmă cu cinci ani, la o petrecere de Halloween, care i-a schimbat pentru totdeauna viața. Cameron Hamilton, 1,90 m, cu un fizic de invidiat, completat cu o pereche de ochi șocant de albaștri. Și cu o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-și dorească lucruri despre care crezuse că-i fuseseră răpite irevocabil.

4. Sora lui Caroline de Sheila O’Flanagan

O saga de familie pe care n-o mai poți lăsa din mână, ne spun cei de la The Bookseller.

Găsești cartea Sora lui Caroline pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

5. Prințesa de hârtie de Erin Watt

Un roman incitant despre o Cenușăreasă a zilelor noastre și despre complicata lume a adolescenților americani bogați.

Găsești cartea Prințesa de hârtie pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

6. Infernul lui Gabriel de Sylvain Reynard – cărți de dragoste

Enigmatic și sexy, profesorul Gabriel Emerson este un foarte respectat specialist în Dante în timpul zilei și un adept al plăcerilor lipsite de inhibiții, în timpul nopții. Când fermecătoarea și inocenta Julia Mitchell se înscrie la cursul său, atracția pe care o simte față de ea nu numai că îi periclitează cariera, dar îl trimite într-o călătorie în care trecutul și prezentul se ciocnesc.

Găsești cartea Infernul lui Gabriel pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

7. Momentul nostru infinit de Lauren Myracle

De când se știe, țelul lui Wren Gray a fost să-și mulțumească părinții. În schimb, Charlie Parker știe exact care e dorința sa cea mai mare. Dar o fată ca Wren nu s-ar îndrăgosti niciodată de un tip ca el. Și totuși…unele lucruri sunt scrise în stele.

Găsești cartea Momentul nostru infinit pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

8. Lolita de Vladimir Nabokov

Nu voi regreta niciodată că am scris Lolita. A fost asemenea unui joc frumos de puzzle- pe măsură ce-l inventam, îi găseam și soluția. (Vladimir Nabokov)

9. Ispita de Jude Deveraux

Cu temperamentul înflăcărat al unei adevărate Montgomery, moștenitoarea Christiana îi înfruntă cu curaj pe cei doi bărbați care o răpesc, printre care și Tynan, un bărbat brunet, care o dorește, dar care trebuie să-i refuze cu orice preț dragostea.

10. Fata pe care ai lăsat-o în urmă de Jojo Moyes – cărți de dragoste

Fata pe care ai lăsat-o în urmă este povestea captivantă a două femei despărțite de un secol, dar unite prin hotărârea lor de a lupta pentru ceea ce iubesc.

Găsești cartea Fata pe care ai lăsat-o în urmă pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

11. Intimidare de Penelope Douglas

Cândva, am fost cei mai buni prieteni, după care a început să se lege de mine și a decis că scopul lui este să îmi ruineze viața. Nu mai am de gând să îl las să-și bată joc de mine.

Găsești cartea Intimidare de Penelope Douglas pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

12. Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere de Jennifer E. Smith

Desfășurată pe parcursul a douăzeci și patru de ore, povestea lui Hadley și a lui Oliver ne vorbește despre relațiile de familie, despre a doua șansă și despre dragostea la prima vedere.

Găsești cartea Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

13. Absolut tot de Nicola Yoon

Boala lui Maddy, protagonista cărții, este pe cât de rară, pe atât de faimoasă. Pe scurt, e alergică la lume. Nu are voie să iasă din casă, n-a mai ieșit de șaptesprezece ani. Dar apoi, într-o bună zi, vine la casa de alături o camionetă.

14. Șoapte de iubire de Jamie McGuire, Teresa Mummert

O poveste despre povara trecutului și despre puterea dragostei de a învinge cele mai neașteptate obstacole. Pentru prima dată, două autoare de bestselleruri New York Times își unesc talentele în acest roman nespus de emoționant.

15. Felinare stinse de Cristina Oțel – cărți de dragoste

Sorina este o adolescentă atipică. Uneori uită. Uneori își pierde cunoștința. Uneori se sufocă. Adrian este caracterizat de o veselie incredibilă. Înconjurat de secrete și incertitudini, acesta face tot posibilul să îi redea bucuria. Dar afecțiunea lui îi dă de bănuit Sorinei și aceasta se trezește întrebând de ce un băiat pe care abia l-a cunoscut se comportă de parcă ar cunoaște-o de o viață?

16. Pe strada Dublin de Samantha Young

Tot ce vrea ea este prezentul.
Însă viitorul îi rezervă o surpriză…

17. Eleanor și Park de Rainbow Rowell

Deși sunt suficient de deștepți să știe că prima iubire nu durează, Eleanor si Park au curaj cât să vrea s-o trăiască până la capăt, nu doar în ce are ea mai serios, ci și în ce are mai amuzant, mai naiv și mai stângaci.

18. Sub aceeași stea de John Green

Deși un medicament miraculos i-a prelungit viața, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se știe a fost „în fază terminală“. Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind și el de aceeași boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă.

19. Universul pe umerii tăi de Jennifer Niven

Jennifer Niven revine cu o nouă poveste de iubire tulburătoare și antrenantă despre cum poți găsi persoana care te vede așa cum ești cu adevărat.

Găsești cartea Universul pe umerii tai pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

20. Puntea viselor de Lesley Downer – cărți de dragoste

Pe un fundal tulbure, inspirat din fapte reale, se va contura frumoasa poveste de dragoste, aparent imposibilă, dintre Taka și Nobu.

Ce alte cărți de dragoste ne-ai recomanda?

Cu siguranță ai citit cărți de dragoste care te-au impresionat și care au rămas în inima ta. Ne-ar plăcea să ni le împărtășești într-un comentariu mai jos. Poate chiar ai un top personal. Așteptăm cu drag recomandările tale de cărți de dragoste și sperăm că lista noastră ți-a fost de folos.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022