Rezumat Procedura insolventei persoanelor fizice - Csaba Bela Nasz

Lucrarea Procedură insolvenței persoanelor fizice analizează în profunzime procedura insolvenței persoanelor fizice, precum și condițiile în care un debitor persoana fizică ale cărui obligații nu rezultă din exploatarea de către acesta a unei întreprinderi, în sensul art.
Citește tot rezumatul cărții Procedura insolventei persoanelor fizice... 3 din Codul civil, poate să acceadă la una dintre cele trei proceduri reglementate de Legea nr. 151/2015: procedura de insolvență pe bază de plan de rambursare a datoriilor, procedura judiciară de insolvență prin lichidare de active și procedura simplificată de insolvență. Soluțiile propuse de autor sunt analizate în mod temeinic prin prisma considerentelor doctrinare, având în vedere că intrarea în vigoare a noii legi a fost amânată pentru data de 1 ianuarie 2017, fiind punctate argumentat, acolo unde este cazul, neconcordanțele sau omisiunile acestui act normativ. Autorul, cu o vastă experiență de judecător și cu o pregătire solidă în domeniul dreptului comercial în general și al dreptului insolvenței în special, reușește să ofere un instrument util atât practicienilor, cât și studenților și masteranzilor, monografia constituind una dintre primele lucrări apărute după publicarea în Monitorul Oficial a Legii nr. 151 din 18 iunie 2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, abordând, detaliat, în noua capitole, evoluția istorică a reglementării „falimentului personal”, scopul și caracterele juridice ale procedurii insolvenței persoanelor fizice, principiile și participanții la procedurile de insolvență, formele procedurii de insolvență, eliberarea de datoriile reziduale și, nu în ultimul rând, transmiterea calității procesuale în procedura insolvenței. Fragment din lucrarea: Procedura insolvenței persoanelor fizice de Csaba Bela Nasz "Drepturile și libertățile fundamentale ale omului și-au găsit reflectare în actele juridice cu caracter internațional și în constituțiile statelor, printre documentele internaționale de o importanță fundamentală amintind Declarația Universală a Drepturilor Omului și cele două Pacte privind drepturile civile și politice și, respectiv, economice, sociale și culturale din anul 1966. Așadar, drepturile omului reprezintă drepturile ființei umane înzestrate cu rațiune și conștiință și căreia îi sunt recunoscute aceste drepturi naturale ca drepturi inalienabile și imprescriptibile. În respectarea drepturilor fundamentale ale omului, noua lege ,prevede că anumite bunuri din averea debitorului său venituri ale acestuia, denumite neurmaribile, nu pot fi supuse valorificării, respectiv îndestulării creditorilor în procedurile prevăzute de Legea nr. 151/2015, întrucât sunt necesare asigurării unui nivel de trai rezonabil. În procedura judiciară de insolvență prin lichidare de active, valoarea bunurilor neurmaribile poate fi stabilită sub plafonul prevăzut a art. 3 pct. 2 lit. a)-c), fără ca prin aceasta să se stabilească un standard de protecție a debitorului inferior celui prevăzut de art. 727 C. pr. civ., ce reglementează bunurile neurmaribile în procedura de executare din dreptul comun. " Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Procedura insolventei persoanelor fizice?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Procedura insolventei persoanelor fizice și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Procedura insolventei persoanelor fizice scrisă de Csaba Bela Nasz. Procedura insolventei persoanelor fizice a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Procedura insolventei persoanelor fizice este editura UNIVERSUL JURIDIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSUL JURIDIC aici. Cartea Procedura insolventei persoanelor fizice face parte din categoria Carte Juridica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 370 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Procedura insolventei persoanelor fizice și, de asemenea, sperăm că autorul Csaba Bela Nasz, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII PROCEDURA INSOLVENTEI PERSOANELOR FIZICE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde