Rezumat Sarea in bucate - Petre Ispirescu

  "Sărea în bucate" de Petre Ispirescu - textul original este însoțit de ilustrații mari, viu colorate.     Fragment din povestea "Sărea în bucate" de Petre Ispirescu:     "Se încumese și întreabă pe vecinul din dreapta.
Citește tot rezumatul cărții Sarea in bucate... Acesta îi răspunse că astfel de bucate bune n-a mâncat de nu ține minte. Gustă și împăratul din talerul vecinului, și văzu că bucățele sunt bune. Asemenea făcu și la vecinul din stânga.     Îi lăsă gura apă după bucățele cele bune ce gustase de la vecini: foamea îi dă zor să îmbuce și el; dară cine putea să mănânce bucățele ce i se aducea, lui? Rabdă ce rabdă; de rușine luă el câteodată și din bucățele ce i se aduceau, ca să nu se facă de râs între meseni, dar încolo nimic. În cele din urmă, nu se mai putu opri, ci, ridicându-se în sus, zise cu glas mare:     — Bine, împărate, m-ai chemat la nunta fiului tău ca să-ți bați joc de mine?     — Vai de mine, măria-ta! Cum se poate să-ți treacă prin gând una ca aceasta? După cum vede toată adunarea, te cinstesc și pe dumneata ca pe toți ceilalți împărați, rară deosebire.     — Ba să mă ierți, împărate, bucățele tuturor mesenilor sunt bune de mâncat, numai ale mele nu.     Se răcu foc de supărare împăratul socru și porunci ca numaidecât să vie bucătării să-și dea seama de ceea ce au făcut, și vinovații să se dea morții.     Știți ce era?     Iacă mireasa gătise toate bucățele pentru tată-său fără sare, ci numai cu mierea și cu zahăr. Chiar sarnită de dinaintea lui era plină cu zahăr pișat, și degeaba lua bietul împărat cu cuțitul din sarnită ce credea el că este cu sare și punea în bucate, ele, în loc să se facă mai bune de mâncare, se făceau și mai dulci de pe cât erau, și mai cătrănite." Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Sarea in bucate?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Sarea in bucate și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Sarea in bucate scrisă de Petre Ispirescu. Sarea in bucate a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Sarea in bucate este editura EDUARD - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura EDUARD aici. Cartea Sarea in bucate face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte subțirică, are numai 16 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Sarea in bucate și, de asemenea, sperăm că autorul Petre Ispirescu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII SAREA IN BUCATE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde