Rezumat Povesti cu talc - Petre Ispirescu

Cuprins Snoave sau povești populare (1879) Lupul pârcălab Boiangiul și snovosul Ieftin și scump     Vulpea firoscoasă Bucățele afumate Descoperirea hoției cu paiele Povesti morale (1886) Ispravnicul pocăit Copilul cel isteț Ariciul și vulpea     Țapul și șarpele     Gazda norocului     Câinele leneș     Bogăția și veselia     Judecata vulpei    Din periodice Neguțătorul și chirigiul     Popa, călugărul și turcu     Finul popii     Mierloiul și scatiul     Doi necunoscuți Era iarnă.
Citește tot rezumatul cărții Povesti cu talc... Pământul se acoperise de zăpadă. Se zicea că ninsoarea ce căzuse era de patru palme domnești. Era una din iernele cele mai grele. Lupul, flămând, ieșise din pădure Și ținea poteca. Mergând pe cărare, se ffitălnește cu un asin. Vederea pradei sale atât îi ațâțase pofta de mâncare, încât îi lăsă gura apă; mai cu seamă că nu-i știa de rost de vro trei zile. - Stai să te mănânc, blestematule, că iaca sunt lihnit de foame. - Ce mai treabă; parcă altceva mai bun n-ai de făcut, răspunse asinul. Că a să mă mănânci, știu; ești bun de una ca aceasta. Dară ce a să alegi din mine, un biet dobitoc slab, prăpădit de boală și osteneala? Deocamdată îți vei momi a foame, dară pe mâine? - Bun e Dumnezeu. Dacă mâine nu voi da peste vreun vânat, găsesc eu poimâine, și de foame nu mă lăsa el să mor.

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Povesti cu talc?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Povesti cu talc și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Povesti cu talc scrisă de Petre Ispirescu. Povesti cu talc a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Povesti cu talc este editura REGIS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura REGIS aici. Cartea Povesti cu talc face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte ușor de citit, are doar 112 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Povesti cu talc și, de asemenea, sperăm că autorul Petre Ispirescu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde