Rezumat Opere IV. Varia - Gellu Naum

• Texte colective • Interviuri • Corespondență   Volum îngrijit de Simona Popescu, Sebastian Reichmann și Dan Stanciu   Prefață de Simona Popescu   În acest volum final al Operelor se desfășoară în fața noastră un întreg parcurs literar și de viață: un tînăr poet suprarealist într-un grup de poeți suprarealiști, prin anii '40, apoi un "individualist feroce", cineva pentru care suprarealismul nu (mai) e legat de un timp anume, ci destin.
Citește tot rezumatul cărții Opere IV. Varia... Și-l "vedem" scriindu-le Lygiei, jumătatea lui, și prietenilor, îl "auzim" răspunzînd unor întrebări, el însuși fiind propriul său "întrebător", stînd de vorbă cu alții sau cu el însuși prin alții, cum spunea uneori. Așadar, texte scrise de Gellu Naum în colaborare cu prietenii săi, adresate lor, interviuri, scrisori, discursuri. Cu o sintagmă care-i aparține, tot ce s-a strîns aici se adaugă la "completarea labirintului". - Simona Popescu   Să privesc cerul, inacceptabil încă și sărac în fulgere, care acoperă sumbra condiție umană? Groapa care separă visul de acțiune nu rămîne mai puțin deschisă și trebuie recunoscut că puțină parte de poezie admisă (cer să nu fie luat prea cu ușurință acest cuvînt) se prăbușește în fața unor calcule a căror simplitate nu e întrecută decît de ferocitatea lor... Vorbesc despre poet, despre imensa lui responsabilitate în complicatul joc de izbucniri și de sugrumări care nu a început și nu se va termina cu el, în măsura în care viața lui nu începe în zori și nu se termină seara; vorbesc despre poet, despre acela care în strălucitorul lui gest oglindește gestul uman în întreaga lui obiectivitate, despre influența lui necesară, profundă și vivifiantă, depășind cu mult primul pretext ocazional care îl face vizibil, afirmînd și impunînd conștiința necesității. - Gellu Naum Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Opere IV. Varia?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Opere IV. Varia și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Opere IV. Varia scrisă de Gellu Naum. Opere IV. Varia a apărut în anul 2020. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2020 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Opere IV. Varia este editura POLIROM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura POLIROM aici. Cartea Opere IV. Varia face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 464 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Opere IV. Varia și, de asemenea, sperăm că autorul Gellu Naum, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde