Rezumat Punguta cu doi bani - Ion Creanga

Ilustații de Adrian Cerchez Punguța cu doi bani este o poveste despre curaj și perseverența scrisă cu mult umor de Ion Creangă. Poate fi o amintire de neuitat pentru copiii care o descoperă singuri, în timp ce învăța să citească.
Citește tot rezumatul cărții Punguta cu doi bani...   O babă și un moșneag trăiau împreună într-o gospodărie. Baba avea o găină care ouă zi de zi, iar moșul un cocoș și multă poftă de mâncare. Când o întreabă pe babă cum să îl convingă și pe cocoșul lui să facă ouă, baba îl sfătuiește să-i dea o bătaie zdravănă. Năpăstuit, cocoșul pleacă de acasă și găsește în peregrinările sale o punguță cu doi bani, pe care o înșfacă imediat în cioc. Cum tocmai trecea pe acolo boierul în trăsura sa, și cum boierul a râvnit la punguța cu doi bani, se dezlănțuie o serie de peripeții în casă și ograda boierească. Îi poftim pe cei mici să descopere dacă cocoșul se va întoarce triumfător acasă!   Punguța cu doi bani face parte din colecția Bibliotecă din ghiozdan, care reunește cele mai îndrăgite povești din programa școlară sau de pe lista de lecturi suplimentare pentru învățământul primar. Cărțile sunt scrise cu caractere mari și presărate cu ilustrații minunate.   Fragment din cartea "Punguța cu doi bani" de Ion Creangă: "Vezeteul iarăși ia cucoșul și-l zvârle în cireadă! Atunci, bucuria cucoșului! Să-l fi văzut cum înghițea la buhai, la boi, la vaci și la viței; pân-a înghițit el toată cireada, s-a făcut un pântece mare, mare cât un munte! Apoi iar vine la fereastră, întinde aripele în dreptul soarelui, de întunecă de tot casa boierului, și iarăși începe! Cucurigu! boieri mari, Dați punguța cu doi bani!”  Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Punguta cu doi bani?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Punguta cu doi bani și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Punguta cu doi bani scrisă de Ion Creanga. Punguta cu doi bani a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Punguta cu doi bani este editura ALL - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ALL aici. Cartea Punguta cu doi bani face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte subțirică, are numai 32 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Punguta cu doi bani și, de asemenea, sperăm că autorul Ion Creanga, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde