Rezumat Cele mai frumoase povesti si povestiri - Ion Creanga

Creangă e altceva, nici narator țăran, nici folclorist, culegător, prelucrător, basmele lui nu sunt rescrise, împodobite, alterate în structura lor (ca ale lui Slavici). Fără a ieși din schemele basmului popular, fără a inventa nimic esențial, Creanga retrăiește cu ingenuitate întâmplările povestite.
Citește tot rezumatul cărții Cele mai frumoase povesti si povestiri... Geniul humuleștean este această capacitate extraordinară de a-și lua în serios eroii (fabuloși sau nu, oameni sau animale), de a le retrai aventurile, de a pune cu voluptate în fiecare propriile lui aspirații nerostite, slăbiciuni, tulburări și uimiri, adică de a crea viață. El este creatorul unei comedii umane tot așa de profundă și de universală în tipicitatea ei precum aceea a lui Sadoveanu. Nicolae Manolescu Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Cele mai frumoase povesti si povestiri?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Cele mai frumoase povesti si povestiri și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Cele mai frumoase povesti si povestiri scrisă de Ion Creanga. Cele mai frumoase povesti si povestiri a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Cele mai frumoase povesti si povestiri este editura PARALELA 45 - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura PARALELA 45 aici. Cartea Cele mai frumoase povesti si povestiri face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte rezonabil de groasă - are 216 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Cele mai frumoase povesti si povestiri și, de asemenea, sperăm că autorul Ion Creanga, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde