Rezumat Amintiri din copilarie. Povesti si povestiri - Ion Creanga

Ceea ce uimește și seduce cu precădere în Amintiri din copilărie este puterea privirii de a călători nestingherit, încoace și-ncolo, în acest univers lăuntric, fie evocând poznele lui Nică de parcă ar fi văzute chiar cu ochii copilului de odinioară, fie alunecând, în treacăt, peste melancoliile scriitorului adult.
Citește tot rezumatul cărții Amintiri din copilarie. Povesti si povestiri...   Poveștile lui Creangă sunt delectabile deopotrivă pentru copii și pentru adulți. Însă numai cei din urmă le pot gusta pe deplin savoarea. Creanga pare a nu-și fi bătut capul să inventeze povești: avea destul material la îndemână ca să mai fie nevoie de așa ceva. Cât datorează el creației folclorice anonime și cât îi este această tributară după publicarea poveștilor și absorbția – sau reîntoarcerea – acestora în circuitul oralității e o chestiune ce poate interesa migăloase cercetări erudite. Farmecul poveștilor lui Creangă nu stă în invenție – cel mult, aici și-a spus cuvântul selecția făcută de scriitor dintr-un inventar disponibil atât de bogat. Ceea ce atrage și cucerește, în primul rând, e «punerea în scenă» – nemaivorbind de darul rostirii plastice, suculente, atât de mult comentat și analizat. - Liviu Papadima Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Amintiri din copilarie. Povesti si povestiri?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Amintiri din copilarie. Povesti si povestiri și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Amintiri din copilarie. Povesti si povestiri scrisă de Ion Creanga. Amintiri din copilarie. Povesti si povestiri a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Amintiri din copilarie. Povesti si povestiri este editura BLINK - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura BLINK aici. Cartea Amintiri din copilarie. Povesti si povestiri face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte rezonabil de groasă - are 242 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Amintiri din copilarie. Povesti si povestiri și, de asemenea, sperăm că autorul Ion Creanga, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde