Rezumat Keraban incapatanatul - Jules Verne

Keraban este un negustor turc care trăiește în Istanbul. Într-o zi, invitându-l pe partenerul său de afaceri olandez la cină în locuința sa situată de cealaltă parte a strâmtorii Bosfor, află că s-a instituit un impozit pentru fiecare traversare cu barca a strâmtorii.
Citește tot rezumatul cărții Keraban incapatanatul... Ultragiat de o asemenea decizie, Keraban refuză să plătească impozitul și alege în schimb să înconjoare Marea Neagră pentru a ajunge la locuința sa. După ce supraviețuiește atacului unor mistreți, grupul ajunge la Odesa. Aici, Keraban îl vizitează pe nepotul lui, Ahmet, care este pe punctul de a se căsători cu Amasia, fiica bancherului Selim. Keraban îl roagă pe Ahmet să-l însoțească la Scutari, dar, la scurt timp după plecarea lor, Amasia este răpită de căpitanul Yarhud. La granița dintre Rusia și Turcia călătorii descoperă că linia de cale ferată a fost distrusă, dar Keraban reușește să traverseze folosind căruțe. În apropierea unui far, Ahmet salvează două femei care supraviețuiseră unui naufragiu. Una dintre ele este Amasia, pe care Yarhud o furase pentru a o duce într-un caravanserai. Grupul îi demască pe răpitori și, în continuare, îl angajează ca ghid pe Scărpante, fără a ști că acesta este un bandit. Ghidul îi convinge să părăsească ruta de coastă și să se avânte prin munții din Anatolia. Acolo, grupul este atacat noaptea de bandiți, dar reușește să scape, omorându-i în conflict pe Yarhud și Scărpante. Ajuns înapoi în Istanbul, Keraban află că nunta dintre Ahmet și Amasia poate avea loc doar în partea europeană a orașului. Din nou, refuză să plătească taxa pentru traversarea cu barca a Bosforului, folosind în schimb o roabă împinsă pe deasupra apei, pe o frânghie lungă de 1300 de metri. Nunta are loc, spre bucura tuturor, iar partenerul olandez al lui Keraban primește plăcută veste ca soția sa – despre care credea că murise – trăiește și vine să îl viziteze Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Keraban incapatanatul?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Keraban incapatanatul și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Keraban incapatanatul scrisă de Jules Verne. Keraban incapatanatul a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Keraban incapatanatul este editura ALDO PRESS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ALDO PRESS aici. Cartea Keraban incapatanatul face parte din categoria Literatura clasica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 306 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Keraban incapatanatul și, de asemenea, sperăm că autorul Jules Verne, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde