Rezumat Tinutul blanurilor - Jules Verne

În 1859, locotenentul Jasper Hobson și alți membri ai Companiei din Golful Hudson primesc misiunea de a înființa un fort la nord de paralelă de 70º, dincolo de cercul polar. Ei călătoresc prin Teritoriile de Nordvest ale Canadei, către Capul Bathurst care pătrunde în Oceanul Arctic.
Citește tot rezumatul cărții Tinutul blanurilor... Zona în care ajung este foarte bogată în animale și resurse naturale, iar Hobson și însoțitorii săi pun aici bazele fortului pe care îl numesc Fortul Speranței. Totul pare a merge perfect, până când producerea unui cutremur pare să dea peste cap legile fizicii: o eclipsă totală de Soare se dovedește a fi doar una parțială, iar mareea nu mai este percepută. În cele din urmă, ocupanții Fortului Speranței își dau seama de faptul că acest cap ales de ei nu este format din pământ, ci este un aisberg pe care cutremurul l-a separat de banchiză și acum plutește în derivă spre sud. Hobson face măsurători zilnice pentru a stabili poziția aisbergului, ale cărui dimensiuni se reduc continuu din cauza pătrunderii în zone cu apă mai caldă. După ce traversează Strâmtoarea Bering, aisbergul ajunge la o ultimă insulă din Aleutine, Blejnic. Pescarii indigeni îi ajută să se salveze și, de pe acea insulă, toți ocupanții fortului călătoresc către New Arkhangelsk, revenind apoi acasă. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Tinutul blanurilor?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Tinutul blanurilor și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Tinutul blanurilor scrisă de Jules Verne. Tinutul blanurilor a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Tinutul blanurilor este editura ALDO PRESS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ALDO PRESS aici. Cartea Tinutul blanurilor face parte din categoria Carti de aventura. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 398 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Tinutul blanurilor și, de asemenea, sperăm că autorul Jules Verne, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII TINUTUL BLANURILOR PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde