Rezumat Steaua Sudului Ed.2014 - Jules Verne

Steaua Sudului (în franceză L Etoile du sud) este un roman de Jules Verne apărut în foileton între 1 ianuarie și 15 octombrie 1884 in Magasin d education et de recreation, apoi în volum în același an.
Citește tot rezumatul cărții Steaua Sudului Ed.2014... Romanul are la bază manuscrisul The Southern Star Mystery al scriitorului exilat Pashal Grousset. Acțiunea se petrece în Griqualand, în Africa de Sud, unde inginerul minier Cyprien Mere conduce studii de chimie organică asupra depozitelor de diamante. Eroul vrea să se căsătorească cu Miss Alice Watkins, dar tatăl acesteia - John Watkins - refuză, deoarece Mere nu este bogat. Prin urmare, Mere trece în exploatarea minieră, alături de un quaker din Statele Unite. Exploatarea minieră constituind o amânare a studiilor sale și o pierdere de timp din punctul de vedere al cercetărilor științifice care îi sunt foarte dragi, Cyprien începe fabricarea unui diamant artificial cu ajutorul căruia să obțină mâna lui Alice. În urma unei experiențe norocoase, el obține un enorm diamant negru, supranumit "Steaua Sudului", dar piatra dispare la puțină vreme după tăiere. Căutătorii de diamante, invidioși pe reușita lui Cyprien, îl suspectează pe servitorul negru al acestuia, Matakit - pe care acesta l-a educat după moda europeană - că ar fi autorul furtului, deoarece este cunoscut ca fiind cleptoman. Epopeea epică a romanului o constituie hăituirea lui Matakit prin Tansvaal, cu Cyprien însoțit de trei rivali care vor să pună mâna pe diamant pentru a spera la mâna lui Alice. În realitate, doar Cyprien o iubește pe tânăra fată, în timp ce rivalii săi se gândesc la o căsătorie bună, John Watkins fiind cel mai bogat proprietar de mine de diamant. După o serie de peripeții în care este revelată natura umană a fiecăruia, autorul furtului este în sfârșit demascat, dovedindu-se a fi cu totul altul decât cel care se așteptau cu toții. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Steaua Sudului Ed.2014?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Steaua Sudului Ed.2014 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Steaua Sudului Ed.2014 scrisă de Jules Verne. Steaua Sudului Ed.2014 a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Steaua Sudului Ed.2014 este editura CARTEX - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEX aici. Cartea Steaua Sudului Ed.2014 face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte rezonabil de groasă - are 216 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Steaua Sudului Ed.2014 și, de asemenea, sperăm că autorul Jules Verne, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde