Rezumat Romani deja destepti - Danut Ungureanu

     „Români deja deștepți” mustește de umor inteligent, amintind de onorabilul Jerome K. Jerome. Iar în evocările mele livrești se dezmorțește memorabilul Hasek. Prozele superconcise au în comun cu scrierile celor doi o anume manieră de a privi viața fără ranchiună.
Citește tot rezumatul cărții Romani deja destepti... Cele reprobabile sunt numite ca atare, însă micimile omenești nu sunt ghilotinate mânios și sângeros în piața publică, sunt doar arătate cu degetul spre hazul general. Autorului îi repugnă postura inchizitorială încrâncenată, propagandistică ardere pe rug a păcătoșilor, el optează pentru toleranța degustătorului de carnavaluri unde măștile se amestecă. Dănuț Ungureanu nu râde și nu provoacă un râs acuzator și răzbunător. Umorul lui este de sorginte oarecum solară. De fapt, preferă zâmbetul, care se află mult mai mult în vecinătatea subtilității și, prin efectul de ecou controlat, a gravitații... (Gabriel Rusu)     Cartea are ilustrații de Traian Furnea.           Fragment:       “Viitorul unui băiat        Cât viitor e bine să-ți așterni în față? Vine unul și-ți înșiră planurile lui pentru următorii optzeci de ani. Ce studii, ce slujbă, ce casă, ce mariaje, ce mașini, ce pasiuni, ce operă... După primii treizeci de ani te ia, așa, o amețeală. La jumătatea de secol îți crăpă țeasta. În fine, când pleacă mulțumit te simți de parcă ar fi trecut deja cei optzeci de ani al căror rezumat tocmai ți l-a expus. Nu-ți mai rămâne decât să-l verifici, din când în când, dacă se ține de program.     „Eu, frate, îmi spune după-amiaza incandescentă un băiat simplu, bogat în cercei, sunt un băiat simplu. Mai zice câte una că sunt băiat de băiat. Eu nu-mi bat capul, da' nici prost nu sunt. De exemplu, ieri am pus deoparte un ban. Poimâine, cu banul ăsta fac ceva, nu? Nu știu de-acum ce, poimâine e de-abia peste două zile, nu?"     Eu dau din cap neconvingător. Din vehiculul abstract al vârstei, la viteze mari, relativitatea intervine asupra percepției. De exemplu, vorba băiatului de băiat, pentru mine, care nu mai sunt tânăr și am atâtea de făcut sub presiunea timpului, poimâine a fost ieri. E de la sine înțeles, că în vreme ce el, așa cum s-a priceput, cu banul lui, și-a făcut deja un plan de viitor, eu, care am încurcat timpii, nu sunt capabil de așa ceva. Poate că am ceva de învățat de la dânsul.     „Dar până poimâine, ai dreptate, e multă vreme, încerc eu să-l descos. Mai e și mâine la mijloc. Care-i treaba cu mâine?" Băiatul de băiat nu e prost, într-adevăr. Aflu că și-a tras o tovarășă. El a pus banul deoparte ieri și se gândește la poimâine. În schimb, ea se gândește la astăzi și la mâine (de fapt, raportându-ne corect în timp, mâine ea se gândește tot la azi, la azi-ul de mâine). Astfel, nu obosește nici unul dintre ei prea tare.” Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Romani deja destepti?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Romani deja destepti și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Romani deja destepti scrisă de Danut Ungureanu. Romani deja destepti a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Romani deja destepti este editura TRITONIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura TRITONIC aici. Cartea Romani deja destepti face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte rezonabil de groasă - are 259 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Romani deja destepti și, de asemenea, sperăm că autorul Danut Ungureanu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII ROMANI DEJA DESTEPTI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde