Recenzie “Cianură pentru un surâs” de Rodica Ojog-Brașoveanu

de | nov. 26, 2021 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CIANURĂ PENTRU UN SURÂS ARE REDUCERE PE:

Am auzit doar cuvinte de laudă la adresa operei Rodicăi Ojog-Brașoveanu. Însă, am făcut cunoștință cu ea abia anul curent prin Necunoscuta din congelator – care de-altfel mi-a plăcut. Drept urmare, am cerut recomandări și astfel am ajuns la. Mi se zicea că ar fi un must-read pentru fanii romanelor polițiste și trebuie să dau dreptate acestor afirmații. Deși, sunt abia la începutul acestei serii, aceasta fiind prima carte, mă declar fană Rodica Ojog-Brașoveanu.

S-o luăm pe rând! Pentru a cui surâs se aduc jertfe pe altar?
De altfel se evidențiază din mulțimea personajelor și printr-o personalitate care la prima vedere ne amintește de Miss Marple. Însă, cu cât evoluăm în istorie, aflăm că pe lângă gândirea ascuțită de care dă dovadă, bătrânica noastră are și niște planuri nu prea “creștine”. Ea devine în scurt timp creierul acțiunii și un fel de complice fără vină. Să fie oare așa?!
Suntem într-un bloc comunal împărțit de către șapte locatari. La prima vedere nimic deosebit, oameni diferiți, cu un mod de viață modest, care se urăsc dat fiind traiul în comun. Însă, într-o zi, din cauza unei inundații, cu excepția a doi locatari plecați în vacanță, ceilalți cinci descoperă două tablouri foarte prețioase. Încep planuri mărețe de îmbogățire, însă rând pe rând ei mor fiind otrăviți cu cianură. Pentru a nu pierde comoara, cei rămași în viață trebuie să ascundă cadavrele și să conducă miliția pe o pistă greșită, până la vinderea tablourilor.
Facem cunoștință cu  Melania Lupu. La prima vedere o bătrânică de 62 de ani. Poate un pic mai ciudată, care se delectează cu bomboane fondante și discută cu pisoiul ei Mirciulică. Pare pe-alocuri în mintea copiilor, însă i se dă crezare. Însăși prin aspectul ei fizic dă impresia unei bătrânici vulnerabile, delicate și fragile precum un porțelan. Felul cum vorbește cu ea însăși numindu-se “Draga mea” sau “Fetițo” ne face să chicotim și să ne întrebăm și noi, precum celelalte personaje, dacă nu cumva este senilă.
Este de remarcat felul sublim în care autoarea a sculptat psihicul uman cu referire la modul de comportare al oamenilor în fața unei comori sau a unei șanse de îmbogățire rapidă. Vecini, care se urau până în acea zi, devin complici susținându-se unul pe altul, în pofida suspiciunilor reciproce.
Mi-a plăcut enorm stilul autoarei. Cartea este scrisă într-un mod cursiv și ușor de urmărit. Se citește rapid, te amuză, te relaxează și devii și tu unul dintre vecini, îi privești suspect pe ceilalți încercând să descoperi care este următoarea victimă sau cine este făptașul.
O carte cu de toate: acțiune, intrigă, umor. Recomand!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CIANURĂ PENTRU UN SURÂS?

Vezi toată lista de cărți scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CIANURĂ PENTRU UN SURÂS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cianură Pentru Un Surâs
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 26.11.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “O crimă anunțată” de Agatha Christie

Recenzie “O crimă anunțată” de Agatha Christie

  Viața monotonă a micii comunități din Chipping Cleghorn este animată de un anunț în ziarul local. Și dacă toți locuitorii erau deprinși cu anunțuri de căsătorie, decese, vânzări, mici evenimente locale, de data aceasta este anunțată o crimă. Vă anunțăm că o...

Recenzie “Reunion” de Fred Uhlman

Recenzie “Reunion” de Fred Uhlman

Descoperiți prietenia imposibilă dintre Hans Schwarz, fiul unui medic evreu, și Konradin von Hohenfels, un tânăr aristocrat. De ce imposibilă? Deoarece acțiunea se petrece în timpul ascensiunii regimului nazist. În ciuda diferențelor lor, Hans și Konradin reușesc să...

Recenzie “Fata care citea în metrou” de Christine Féret-Fleury

Recenzie “Fata care citea în metrou” de Christine Féret-Fleury

Vă invit în lumea tainică a cărților. Acolo unde cartea este eroina centrală. Fie că este o carte citită în metrou, fie că este una mirosită, atinsă și doar sorbită câte o pagină pe zi pentru a prelungi plăcerea, fie că este o carte veche găsită pe raftul unui...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 141 zile și a scris până acum 64 articole. Se află pe poziția 12 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments