Recenzie “Despre dragoste și alți demoni” de Gabriel Garcia Marquez

de | apr. 14, 2022 | Beletristică, Dragoste, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DESPRE DRAGOSTE ȘI ALȚI DEMONI ARE REDUCERE PE:

Nu-i pe lume leac care să tămăduiască ceea ce nu tămăduiește fericirea.

Ei bine, această carte este despre nefericire dar și despre dragoste. Este vorba de o dragoste atât de profundă, cu un impact major, într-un mod metaforic vorbind asemeni posesiunii diavolești. Dar, în acelaș timp romanul tratează și tema nedreptații și a neiubirii părinților.

Eroina centrală a romanului este o fetiță de doisprezece ani, Sierva Maria, care este închisă într-o mănăstire, deoarece se presupunea că în urma unei mușcături de câine turbat, aceasta ar fi devenit posedată de forțele malefice. Astfel, este dată în grija călugărițelor, acele gardiene divine deprinse să câștige lupta milenară cu diavolul. Torturile exorcizării nu vor lipsi din peisaj.

Însă, în scenă apare un personaj simpatic, este vorba de Parintele Cayetano Delaura, care va încerca să schimbe firul acțiunilor și s-o salveze pe biata copilă. Rămâne să descoperiți cum își vor trăi cei doi iubirea imposibilă, blestemată și distructivă.

Dacă îți place recenzia cărții DESPRE DRAGOSTE ȘI ALȚI DEMONI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Gabriel Garcia Marquez

Romanul este scris într-un stil ușor de urmărit. Mă așteptam să regăsesc aici toate acele răsuciri de acțiune și multitudinea personajelor cu acelaș nume caracteristice romananului “Un veac de Singurătatea”. Am fost însă surprinsă de simplitatea și cursivitatea operei.

După lectură, am rămas cu un gust amar cu gândul la acea societate plină de prejudecăți și impregnată până în măduvă de dogme bisericești. O societate optuză care a trezit un strigăt de revoltă în autor. Și cred că acei “demoni” pe care toți îi vedeau în sărmana copilă, sunt defapt atrocitățile societății survenite din prejudecată și prostie.

Mi-a plăcut enorm cartea și aș dori să retrăiesc această experiență literară. Dacă după “Un veac de singurătate” aveam frică să revin la , după acest roman am prins la curaj.
Cu siguranță, merită citită!

Îi mărturisi că nu trecea o clipă fără să se gândească la ea, la orice oră și pretutindeni, cum nu mai Domnul va da dreptul și puterea de a fi, și că bucuria suprema a sufletului său ar fi să moară împreună cu ea.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DESPRE DRAGOSTE ȘI ALȚI DEMONI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: DESPRE DRAGOSTE ȘI ALȚI DEMONI
Autor: Gabriel Garcia Marquez
An apariție : 2014
Editura: RAO
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 5084

Alte recenzii de la Gabriel Garcia Marquez:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 470 zile și a scris până acum 210 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments