Recenzie „Înțelepciunea psihopaților” de Kevin Dutton

de | oct. 27, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR ARE REDUCERE PE:

         Am tot fost întrebată când voi scrie o recenzie despre această carte, deoarece am tot recomandat-o în masă în timpul facultății imediat ce am descoperit-o.

          Înțelepciunea psihopaților poate fi privită ca un manual istoric al tulburării de personalitate antisociale, pentru că surprinde cu exactitate și claritate exemple de persoane din istorie ce prezentau aceste caracteristici specifice.

Cartea are de toate! Teste prin care putem să ne măsurăm propriul nivel de psihopatie, minunate exemple ale unor conducători care au utilizat aceste trăsături de personalitate pentru a putea face față cu brio unor situații limită, situații extreme sau chiar situații de viață și de moarte în care o astfel de gândire te poate salva. Cred că dintre toate cărțile achiziționate pe această temă, aceasta ar fi cea mai bine documentată dintre ele, cea care te șochează cel mai puternic.

Cred că un motiv foarte bun pentru care recomand cartea ar fi acela că este de folos să ne cunoaștem propria personalitate mai în detaliu, dar de asemenea, este util și să recunoaștem tendințele psihopatice printre persoanele care ne înconjoară și să încercăm pe cât posibil să îi evităm sau să ne ferim de ei.

Dacă îți place recenzia cărții ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Kevin Dutton

Dacă aș fi întrebată cum arată un psihopat după ce am citit această carte, l-aș descrie ca un om imprevizibil și poate plin de dramatism. Sunt persoanele care încalcă drepturile celorlalți și regulile societății, sunt calmi, par a nu simți nici o bucurie prea intensă, dar nici o tristețe prea mare. Sunt persoane mincinoase, iresponsabile, ușor iritabile, dar mai ales ce ne poate ajuta să sesizăm un psihopat ar fi lipsa empatiei, dar și lipsa emoțiilor de orice fel. Faptul interesant în această carte este acela că autorul se utilizează de aceste trăsături pentru a ne arăta că este de multe ori benefic să nu simți nimic, pentru că te poate ajuta să-ți îndeplinești scopurile fără prea multe bătăi de cap.

Cartea vrea să ne demonstreze succint că în proporții inegale, în fiecare dintre noi zace un psihopat.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR
Autor: Kevin Dutton
An apariție : 2013
Editura: GLOBO
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 322

Alte recenzii de la Kevin Dutton:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Diana este redactor Booknation.ro de 1392 zile și a scris până acum 49 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dani

Este riscant si neadevarat sa spui ca „în fiecare dintre noi zace un psihopat”, fie ca este o concluzie proprie in urma unei lecturi, fie ca autorul ar fi insinuat astfel, in scrierea sa. „Psihopatia este o dereglare mintală sau de personalitate caracterizată prin comportament antisocial, capacitate redusă de a avea remușcări și control comportamental redus. Ca și celelalte maladii psihiatrice, psihopatia (sociopatia) se prezintă din punct de vedere clinic sub forma unui spectru de manifestări cu variate grade de gravitate sau acceptabilitate socială” (wikipedia.ro). Prin urmare, e clar ca psihopatia este o boala, nu un simptom pasager. Mai spuneti:… Read more »