🔥 CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 Am tot fost întrebată când voi scrie o recenzie despre această carte, deoarece am tot recomandat-o în masă în timpul facultății imediat ce am descoperit-o.

  Înțelepciunea psihopaților poate fi privită ca un manual istoric al tulburării de personalitate antisociale, pentru că surprinde cu exactitate și claritate exemple de persoane din istorie ce prezentau aceste caracteristici specifice.

Cartea are de toate! Teste prin care putem să ne măsurăm propriul nivel de psihopatie, minunate exemple ale unor conducători care au utilizat aceste trăsături de personalitate pentru a putea face față cu brio unor situații limită, situații extreme sau chiar situații de viață și de moarte în care o astfel de gândire te poate salva. Cred că dintre toate cărțile achiziționate pe această temă, aceasta ar fi cea mai bine documentată dintre ele, cea care te șochează cel mai puternic.

Cred că un motiv foarte bun pentru care recomand cartea ar fi acela că este de folos să ne cunoaștem propria personalitate mai în detaliu, dar de asemenea, este util și să recunoaștem tendințele psihopatice printre persoanele care ne înconjoară și să încercăm pe cât posibil să îi evităm sau să ne ferim de ei.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Kevin Dutton.

Dacă aș fi întrebată cum arată un psihopat după ce am citit această carte, l-aș descrie ca un om imprevizibil și poate plin de dramatism. Sunt persoanele care încalcă drepturile celorlalți și regulile societății, sunt calmi, par a nu simți nici o bucurie prea intensă, dar nici o tristețe prea mare. Sunt persoane mincinoase, iresponsabile, ușor iritabile, dar mai ales ce ne poate ajuta să sesizăm un psihopat ar fi lipsa empatiei, dar și lipsa emoțiilor de orice fel. Faptul interesant în această carte este acela că autorul se utilizează de aceste trăsături pentru a ne arăta că este de multe ori benefic să nu simți nimic, pentru că te poate ajuta să-ți îndeplinești scopurile fără prea multe bătăi de cap.

Cartea vrea să ne demonstreze succint că în proporții inegale, în fiecare dintre noi zace un psihopat.

🔥 CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Înțelepciunea Psihopaților
Autor: Kevin Dutton
An apariție : 2013
Editura: Globo
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 27.10.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Un documentar util despre tot ceea ce înseamnă psihopatia, să fii psihopat și despre cum să recunoști un psihopat.

Avatar
Autor: Diana Costea
Diana e Erou Booknation.ro
Redactor de 245 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Costea