Recenzie “Înțelepciunea psihopaților” de Kevin Dutton

by | Oct 27, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

         Am tot fost întrebată când voi scrie o recenzie despre această carte, deoarece am tot recomandat-o în masă în timpul facultății imediat ce am descoperit-o.

          Înțelepciunea psihopaților poate fi privită ca un manual istoric al tulburării de personalitate antisociale, pentru că surprinde cu exactitate și claritate exemple de persoane din istorie ce prezentau aceste caracteristici specifice.

Cartea are de toate! Teste prin care putem să ne măsurăm propriul nivel de psihopatie, minunate exemple ale unor conducători care au utilizat aceste trăsături de personalitate pentru a putea face față cu brio unor situații limită, situații extreme sau chiar situații de viață și de moarte în care o astfel de gândire te poate salva. Cred că dintre toate cărțile achiziționate pe această temă, aceasta ar fi cea mai bine documentată dintre ele, cea care te șochează cel mai puternic.

Cred că un motiv foarte bun pentru care recomand cartea ar fi acela că este de folos să ne cunoaștem propria personalitate mai în detaliu, dar de asemenea, este util și să recunoaștem tendințele psihopatice printre persoanele care ne înconjoară și să încercăm pe cât posibil să îi evităm sau să ne ferim de ei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kevin Dutton

Dacă aș fi întrebată cum arată un psihopat după ce am citit această carte, l-aș descrie ca un om imprevizibil și poate plin de dramatism. Sunt persoanele care încalcă drepturile celorlalți și regulile societății, sunt calmi, par a nu simți nici o bucurie prea intensă, dar nici o tristețe prea mare. Sunt persoane mincinoase, iresponsabile, ușor iritabile, dar mai ales ce ne poate ajuta să sesizăm un psihopat ar fi lipsa empatiei, dar și lipsa emoțiilor de orice fel. Faptul interesant în această carte este acela că autorul se utilizează de aceste trăsături pentru a ne arăta că este de multe ori benefic să nu simți nimic, pentru că te poate ajuta să-ți îndeplinești scopurile fără prea multe bătăi de cap.

Cartea vrea să ne demonstreze succint că în proporții inegale, în fiecare dintre noi zace un psihopat.

🔥 CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Înțelepciunea Psihopaților
Autor: Kevin Dutton
An apariție : 2013
Editura: GLOBO
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 27.10.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Un documentar util despre tot ceea ce înseamnă psihopatia, să fii psihopat și despre cum să recunoști un psihopat.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 457 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 19 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dani
Dani

Este riscant si neadevarat sa spui ca “în fiecare dintre noi zace un psihopat”, fie ca este o concluzie proprie in urma unei lecturi, fie ca autorul ar fi insinuat astfel, in scrierea sa. “Psihopatia este o dereglare mintală sau de personalitate caracterizată prin comportament antisocial, capacitate redusă de a avea remușcări și control comportamental redus. Ca și celelalte maladii psihiatrice, psihopatia (sociopatia) se prezintă din punct de vedere clinic sub forma unui spectru de manifestări cu variate grade de gravitate sau acceptabilitate socială” (wikipedia.ro). Prin urmare, e clar ca psihopatia este o boala, nu un simptom pasager. Mai spuneti:… Read more »