Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Am avut speciala ocazia să vorbesc cu o Lavinia Călina, o autoare care pentru mine este plină de mister, acest lucru se poate observa și prin cărțile pe care le-a publicat. Mă bucur că am avut ocazia să îi pun câteva întrebări, dar nu vă mai țin în suspans. Să o cunoaștem pe Lavinia Călina. 🙂

Istrate Emanuela: Pentru cei care nu au auzit încă de Lavinia Călina, vă rugăm să ne spuneți câteva lucruri despre dvs.

Lavinia Călina: Despre mine nu sunt multe de spus. Am 27 de ani, am debutat la 24 cu romanul Ultimul avanpost, pe lângă acesta mai am și alte 5 cărți pe piață: Neamul corbilor volumul 1 și 2, Zona Zero și volumele 2 și 3 din Ultimul avanpost. Pentru prima parte a anului 2017 pregătesc încă două romane, Proiectul Zero(editura Librex) și Neamul Corbilor vol.3 – Din negura timpului (editura Herg Benet).

I.E. Ați terminat facultatea de limbi străine, de asistente medicale, vă ocupați de studioul foto și în același timp scrieți, cum ați reușit să le faceți pe toate?

L.C. Nu le-am făcut pe toate odată. Studioul audio-video e afacere de familie, dar a picat la fix căci așa cărțile mele au avut parte de clipuri de promovare. Iar ca o completare la ce ați zis voi, aș adăuga că sunt anul 2 la Științe Economice. 🙂

I.E. Cum a apărut scrisul în viața dvs.?

L.C. A apărut destul de brusc. Dacă în liceu mi-ar fi zis cineva că mă voi apuca de scris aș fi zis că e nebun. Până și când a apărut pe piață primul roman eram destul de sceptică, apoi au început să apară reacțiile cititorilor. Energia lor pozitivă și mesajele primite m-au făcut să-mi doresc să merg mai departe pe acest drum și le mulțumesc zilnic pentru asta.

I.E. Care a fost motivația dvs. atunci când ați scris prima carte?

L.C. Am mai spus de multe ori asta. În anul în care am scris prima carte citisem foarte multe cărți teen fiction traduse de dincolo, la noi erau prea puține cărți ce se adresau adolescenților și a căror acțiune să se petreacă pe plaiul mioritic. Tocmai de aceea în toate cărțile mele, chiar dacă sunt SF sau Fantasy, acțiunea se petrece în România.

I.E. De ce ficțiune? Vă reprezintă?

L.C. De multe ori am simțit nevoia să mă pierd în lumi imaginare atunci când realitatea devine prea grea. De când eram mică m-au atras basmele și cărțile de aventură. Erau pentru mine ca o gură de aer proaspăt.

I.E. De ce ar trebui oamenii să vă citească cărțile? Ce vor descoperi în ele?

L.C. Sper să descopere în ele remediul necesar și evadare de care au nevoie, chiar dacă e doar pentru câteva ore. Am scris aceste cărți ca oamenii să poată uita de problemele cotidiene. Pentru mine nimic nu e mai relaxant decât să te pierzi între paginile unei cărți bune după o zi stresantă.

I.E. Care este cartea care vă reprezintă cel mai mult din cele scrise până în prezent?

L.C. Nu pot să aleg doar una. În fiecare din ele am pus o mică părticică din mine. Dacă ar fi să aleg un personaj cu care mă asemăn cel mai mult, acela ar fi Nicol din Neamul Corbilor.

I.E. Aveți în plan o nouă carte?

L.C. Zilele astea sunt ocupată cu Proiectul Zero, carte ce va apărea în Mai la editura Librex. După am să mă apuc de al treilea volum din Neamul Corbilor. Mai departe nu mi-am mai făcut planuri, se schimbă de la o zi la alta.

I.E. Unde vă pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

L.C. Cărțile mele, cele care au apărut deja, pot fi găsite în multe librării din țară. O altă variantă e să le comande online, de pe Elefant, Libris sau site-ul editurii Herg Benet. Pe mine mă găsesc pe Facebook, Instagram sau pe canalul meu de Youtube.

I.E. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

L.C. Să citească în continuare cât mai multe cărți și să-și urmeze mereu visele.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!