Recenzie “Blestemul zorilor” (Neamul Corbilor #2) de Lavinia Călina

by | Sep 21, 2016 | Beletristică, Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BLESTEMUL ZORILOR (NEAMUL CORBILOR #2) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

blestemul-zorilor-lavinia-calina

Blestemul zorilor, volumul al doilea din seria Neamul Corbilor de Lavinia Călina mi-a adus inițial o vagă senzație de enervare. Pe de o parte era Nicol și ai ei obsesie bolnăvicioasă față de Radu, pe de altă parte era Roxana, veșnic domniță fragilă la ananghie. Dar sfârșitul… Dulcele-amar sfârșit a fost ca o apocalipsă ce îndrăznise să treacă peste amenințări și avertismente și să lovească brusc poporul neprevăzător.

E ciudat cum unele prietenii, în loc să devină mai frumoase, se pierd în negura timpului și devin simple amintiri, dar mai rău e când devin rivalități.

Dacă în Copiii Întunericului spuneam că destinul ținuse morțiș să le aducă pe Nicol și Roxana împreună, nu același lucru îl pot spune și despre Blestemul zorilor. În acest al doilea volum toate forțele supranaturalului au fost întreptate spre separararea celor două. Pe de o parte a fost așa ca o mini vacanță ce le-a permis celor două să se desprindă una de influența celeilalte, pe de altă parte a fost ca o decizie menită nu numai să le schimbe radical traiectoria, dar și să le lipsească de acea vagă lumină de la capătul tunelului.

Nicol a trecut de partea Neamului Corbilor. A jurat credință și supunere și s-a abandonat în întunecata cale spre pierzanie. A fugit o viață de un destin care nu a făcut altceva decât să-și țese și mai aprig plasa ce avea să-i fie fatală… sau nu.

Roxana a trecut de partea Neamului Lupilor. Le-a jurat credință și susținere unui neam ce în alte condiții ar fi renegat-o dacă nu și-ar fi băgat destinul coada. S-a lăsat abandonată în brațele iubirii și a sperat ca luminița de la capătul tunelului să risipească întunericul din jur cu fiecare pas făcut spre ea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lavinia Călina

Cândva prietene și tovarășe în lumea în care soarta le-a aruncat, acum dușmani fără voia lor, într-un război pe care nu și l-au dorit, într-o lume pe care nu au vrut-o. Dacă vor reuși cele două să câștige un război evitat până în ultima clipă și dacă prietenia va fi mai puternică decât veșnicul întuneric, asta veți afla citind Blestemul zorilor.

Ce este Blestemul zorilor?

Doar un roman cu schimbări de situație majore, adrenalină, acțiune și un final care nu numai că te va lăsa cu sufletul pustiit ci te va face și să-l negi și să speri că următorul volum va veni să drege lucrurile. Dacă pe Lavinia Călina o va lăsa sufletul să repare lucrurile și cum ar putea reuși un astfel de lucru asta va rămâne de văzut în ultimul volum Din negura timpului ”pe care am să-l scriu curând… dacă nu mă apuc de altceva” cum îi place ei să afirme și să ne țină în suspans.

Dacă mă întrebi pe mine, eu ți-aș răspunde că singura clipă în care cineva trăiește cu adevărat e clipa de dinainte de-a muri.

E momentul acela când realizezi că nimic din ce ai mai face nu te va salva. Orice acțiune devine inutilă, orice gând e în zadar. E revelația aceea că asta a fost tot, că nu mai poți schimba nimic. Clepsidra e la ultimul fir de nisip.

🔥 CARTEA BLESTEMUL ZORILOR (NEAMUL CORBILOR #2) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Blestemul Zorilor (neamul Corbilor #2)
Autor: Lavinia Călina
An apariție : 2016
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 296
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.09.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1931 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments