Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Marina Neagu: Sunt o persoană absolut normală. De exemplu: Posed abilitatea de a adormi instantaneu, şi nu contează cât de multă gălăgie este în jurul meu. Ştiu că se spune că omul se trage din maimuţă, dar se pare că eu descind din cai sau vaci (parcă şi ele pot dormi în picioare).

Îmi plac bananele (nu vă gândiţi la prostii, mă refer la fructe), dar urăsc pepenele galben.

Îmi plac murăturile, dar nu-mi place oţetul.

Îmi plac peştii ( din nou, nu mă refer la ” insecte ”), dar nu le suport mirosul, de aceea îi prefer în acvariu.

Urăsc să gătesc, dar îmi place mâncarea.

Sunt o sumă de contradicţii. O persoană absolut normală, nu?

E.I. Când ți-ai dat seama că vrei sa fii scriitoare?

M.N. Nu pot spune că există un moment anume, pur şi simplu am început să scriu. Oricând aveam timp liber, îmi aşterneam idei pe agende. Cu timpul am început să le dezvolt.

Încă nu mă pot numi scriitoare. Pentru mine, acest termen este reprezentat de nume cu greutate în literatură. Când spun scriitor, mă refer la un Eliade, Eminescu, Marin Preda şi mulţi alţii. Totuşi, pot să recunosc că sunt fericită să mă numesc autor.

E.I. Care a fost prima carte pe care ai citit-o?

M.N. Nu mai ştiu, dar cred că era pe vremea când încă nu mă puteam dezlipi de ursuleţul meu de pluş. Clar, era o carte pentru copii.

E.I. Ai citit o carte care să te inspire să scrii?

M.N. Fiecare carte citită a stat la baza dorinţei de a începe să-mi aştern ideile pe foi. Unele m-au influenţat mai mult, altele mai puţin, dar fiecare dintre ele a avut rolul ei. Nu pot spune că a fost o carte anume.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

M.N. Încă lucrez în privinţa stilului. Sper să vin cu îmbunătăţiri, să scap de micile greşeli care m-ar putea ţine pe loc. De cele mai multe ori, răspund unei chemări interioare ce mă îndeamnă să port o conversaţie cu cititorul chiar în mijlocul poveştii, alte ori mă poartă spre descrierea unor trăiri emoţionale intense.  Când încep o poveste nouă, pornesc de la ideea de a scrie un romance – da, sub toate acele învelişuri contradictorii, sunt o persoană romantică- , cu toate astea, nu mă pot abţine să nu adaug un pic de sare şi piper. În final, ajung să constat că piperul a devenit boia, aşa cum mi-a spus draga mea prietenă Laura Apetroaie.

E.I. Lucrezi la o carte nouă? O să ne surprinzi cu o carte nouă?

M.N. Da, lucrez la două poveşti noi. Sper să le pot duce până la capăt cât mai curând.

E.I. Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat prima carte?

M.N. Familia (mama şi fratele meu) şi Theo Anghel. Fără aceste persoane, făra susţinerea şi încurajarea lor nu aş fi ajuns niciodată să public.

E.I. Cum s-a născut cartea „Urlet în tăcere”?

M.N. Urlet în tăcere este unul dintre proiectele mai vechi, dar căruia am simţit că îi lipseşte ceva. Voiam un personaj pricipal simplu, dar special.

Într-o seară am mers cu prietenii la un restaurant. În timp ce conversam, lângă noi a apărut o tânără şi a pus nişte obiecte pe masă. Toate obiectele erau destinate vânzării, având fiecare câte un preţ. Cel care mi-a atras mie atenţia era lipsit de eticheta cu pricina, ceea ce m-a determinat să o întreb pe tânără care era preţul obiectului respectiv. Domnişoara a scos telefonul mobil şi a început să tasteze, oferindu-mi răspunsul… în scris. În acel moment am realizat două lucruri: tânăra nu putea vorbi, şi eu am găsit acel special pentru personajul meu din poveste.

Mulţumesc, Andrada!

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

M.N. Cel mai des, pe Facebook (pagina de autor Marina Neagu sau contul personal cu acelaşi nume)

Cărţile pot fi găsite pe Libris, Elefant, Librăria Mihai Eminescu (Bucureşti), Book Express, Librărie.net, Librăria Donaris, Librăriile Alexandria, dar nu lipsesc niciodată de pe siteul editurii Quantum.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

M.N. Mulţumesc că mi-aţi oferit o parte din timpul vostru. Mulţumesc că mi-aţi dat dorinţa de a mă autodepăşi, de a veni cu ceva mai bun, mai interesant de la o poveste la alta.