Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î: Ne-ar face o mare plăcere să descoperim cine este autoarea Tatiana Niculescu.

R: Tatiana Niculescu e o scriitoare care trăiește cu ideea că realitatea bate ficțiunea și că jurnalele și biografiile reprezintă cea mai fertilă sursă de autenticitate și revigorare a romanului în special și a literaturii în general.

Î: Ce vă motivează să scrieți?

R: Plăcerea de a povesti în scris.

Î: Obișnuiți să scrieți despre dragoste, teatru, istorie, credință, etc. Vă simțiți atașată în vreun fel de subiectele pe care le abordați?

R: Sunt atașată de nevoia și de curiozitatea de a înțelege viețile unor oameni cunoscuți sau mai puțin cunoscuți. Subiectele sunt subiectele vieților lor și ale condiției umane.

Î: Ați spus la un moment dat că: ‘’… Nu există, în istoria României, un model mai puternic şi mai pasionant decât cel al reginei Maria.’’ Ce vă face să credeți asta?

R: Regina Maria era deșteaptă, curajoasă și frumoasă. Și scria cu talent. Pentru mine, acestea sunt argumente suficiente ca să fie apreciată și iubită.

Î: Ați dedicat 2 cărți Cazului Tanacu. Cum v-a influențat pe dvs personal acea situație? 

R: Se împlinesc 15 ani de la cartea mea de debut Spovedanie la Tanacu și editura Humanitas îmi face bucuria să o readucă în actualitate printr-o nouă ediție în această toamnă. “Situația” nu m-a influențat în nici un fel. În schimb, debutul în literatură și succesul cărții mi-au schimbat viața profesională. 

Î: Lucrați la o carte nouă la acest moment?

R: Lucrez la o nouă biografie interbelică la fel de în răspăr cu o anumită tradiție istoriografică și literară ca toate celelalte biografii pe care le-am scris și la fel de îndatorată modelelor anglo-saxone în domeniu.

Î: Care a fost prima reacție pe care ați primit-o după publicarea primei cărți?

R: Spovedanie la Tanacu a fost un succes neașteptat, un bestseller care a devenit ulterior piesă de teatru și film. A fost numită un In Cold Blood românesc, cu referire la cunoscutul roman al lui Truman Capote.

Î: Dacă l-ați întâlni pe Dumnezeu, ce l-ați întreba?

R: Îl întâlnesc în fiecare zi în oamenii pe care îi întreb “Ce mai faci?”.

Î: Unde îți pot urmări cititori noștri activitatea?

R: Activitatea mea sunt cărțile mele. Apariția lor e anunțată, de obicei, prin lansările și evenimentele organizate de editura și de librăriile Humanitas și o anunț și eu pe facebook.

Î: Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation?

R: Îi urez comunității Booknation să-și onoreze numele devenind o țară a cărților, cu câteva milioane de cititori.

 

 

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!