Recenzie “Minunată lume nouă” de Aldous Huxley

de | dec. 7, 2021 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MINUNATĂ LUME NOUĂ ARE REDUCERE PE:

Bine ați venit în Statele Unite ale Lumii, în această minunată lume nouă! O societate lipsită de emoții și mereu orientată doar spre consum. O lume împărțită în caste. Aici oamenii sunt condiționați în așa fel încât să-și iubească rolul și locul lor în societate.

Acesta este secretul fericirii și al virtuții, să-ți placă ceea ce ești obligat să faci. Acesta este țelul întregii condiționări: să-i faci pe oameni să-și îndrăgească destinul special implacabil.

Veți întâlni aici oameni standardizați, condiționați, creați absolut identici, parcă xeroxați (cei din casta inferioară), educați prin hipnopedie (educația în timpul somnului) și fericiți (datorită somei – un fel de drog fără efecte adverse).

Și în toată această “turmă” se evidențiază excentricul Bernard, cel care se simte un outsider, separat, izolat, nemântuit (în ritualul solidarității). Cel văzut drept un ciudat, un dușman al societății, un sabotor, un complotist. Lupta interioară a lui Bernard reprezintă poate trezirea conștiinței naționale. Este acea speranță infinit de mică pe care o are societatea post-modernă pentru a-și recăpăta libertatea de mult pierdută.

Dacă îți place recenzia cărții MINUNATĂ LUME NOUĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Aldous Huxley

Eu zic că premizele acestei lumi minunate deja le avem în societatea modernă prin: lipsa respectului față de părinți, droguri, libertate sexuală, abolirea familiei, cenzură, spălarea creierilor…

Oare nu suntem noi generația care refuză să îndure și care evită orice tip de impediment, în loc să-i țină piept? Nu suntem noi cei care preferă comoditatea și confortul. Nu suntem noi cei care scapă de neplăceri încercând să le preîntâmpine? Cum rămâne cu – Per aspera ad astra?!

Azi există foarte puține țări unde manipularea are loc prin violențe, în țările civilizate această manipulare are loc pe cale sau prin mijloace non violente…

Să mă simt de parcă aș fi mai mult eu, dacă înțelegi ce vreau să spun. Mult mai independent, o parte componentă a altei entități. Nu doar o celulă din organismul social… ce-ar fi dacă aș putea, dacă aș fi liber – și nu robit de felul cum am fost condiționat.

Indubitabil, recomand!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MINUNATĂ LUME NOUĂ CU REDUCERE DE PE:

Titlu: MINUNATĂ LUME NOUĂ
Autor: Aldous Huxley
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 276
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 730

Alte recenzii de la Aldous Huxley:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 2 ani, 3 luni, 11 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 7 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments