Recenzie Oscar şi Tanti Roz de Eric de Emmanuel Schmitt

Titlu: Oscar şi Tanti Roz De Eric
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
An apariție : 2012
Editura: Humanitas Fiction
Nr. Pagini: 112
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 14.10.2014
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA OSCAR ŞI TANTI ROZ DE ERIC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

oscar-si-tanti-roz_1_fullsizeOamenii mă roagă foarte des să le recomand cărți… și cel mai des propun Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt. De ce? Pentru că e o carte ce ar trebui citită de toată lumea!

Eric-Emmanuel Schmitt e un prolific scriitor francez contemporan, iar Oscar și Tanti Roz e cel mai de succes roman al său, fiind adaptat de autor atât pentru scenă cât și pentru marele ecran.

Schmitt ne prezintă în acest roman povestea tulburătoare a lui Oscar, un băiețel de 10 ani bolnav de leucemie care își trăiește ultimele zile de viață într-un spital. Singura persoană ce reușește să-i intre în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână dar șugubeață.

Prin poveștile ei, Tanti Roz, îi dă lui Oscar un ultim strop de poftă de viață. Tot ea este cea care îl convinge pe copil să trăiască fiecare zi de parcă ar dura 10 ani și îl învață cum să îi scrie scrisori lui Dumnezeu în care să îi povestească cum și-a petrecut decada respectivă. Astfel, Oscar începe să trăiască viața pe repede-înainte: se bucură de adolescență, se îndrăgostește, se căsătorește, trece prin probleme specifice adulților, își pierde soția…

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Eric-Emmanuel Schmitt.

Fiecare nouă zi este privită de Oscar cu optimism și speranță, în ciuda problemelor ivite în cea anterioară dar mai ales împotriva faptului că este conștient de faptul că sfârșitul vieții sale pământești e aproape. Oscar trăiește într-o zi cât  alții în 10 ani și în 10 zile învață mai multe decât alții în toată viața.

Cartea se compune din cele 10 scrisori pe care Oscar i le scrie lui Dumnezeu, scrisori menite să ne amintească de faptul că fiecare zi e un nou început. Scrisorile sunt scrise într-o manieră inocentă tipică vârstei de 10 ani fiind în același timp și profunde și  amuzante.

Oscar și Tanti Roz e o carte care ne amintește că viața trebuie prețuită și trăită cu zâmbetul pe buze (deși, veți ajunge să citiți cartea cu lacrimi în ochi)!

🔥 CARTEA OSCAR ŞI TANTI ROZ DE ERIC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

E o carte ce ne face să privim viața cu speranța. Stârnește râsete sincere, însă e și foarte înduioșătoare.

Aspecte Negative:

Nu găsesc ceva ce nu mi-a plăcut la această carte, deși poate ar fi fost frumos să fie puțin mai lungă - prea repede m-am despărțit de simpaticul Oscar și de zurlia sa Tanti Roz.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.