🔥 CARTEA ACADEMIA VAMPIRILOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

academia-vampirilor1În lume există două tipuri de vampiri- moroii, vampiri care practică magie și se hrănesc cu sângele voluntarilor ( oameni care de bunăvoie acceptă să hrănească în doze mici și sigure aceste creaturi) și strigoii– vampiri diabolici care omoară oameni în timpul hrănirii și râvnesc la sângele moroilor. Moroii sunt conduși de către un rege sau o regină, aleși dintre membrii uneia din cele 12 familii regale. De protecția moroilor se asigură dhampirii– jumătate oameni, jumătate vampiri. Aceștia sunt antrenați de la vârste fragede să devină gardienii personali ai moroilor.

Rose Hathaway este  un dhampir  de 17 ani care este prietenă din copilărie cu Vasilisa Dragomir, un moroi aparținând uneia din cele 12 familii regale. Acestea cresc împreună în cadrul Academiei- o fortăreață menită să protejeze copii moroilor de pretutindeni, o școală unde moroii învață istorie, geografie, literatură și magie, iar dhampirii, printre altele, să-i apere pe aceștia.

Viața celor două bune prietene se schimbă drastic atunci când sunt implicate într-un accident de masină în care părinții și fratele Lissei mor. Dintr-un motiv straniu, cele două adolescente reușesc să scape din Academie și se aventurează în lumea de dincolo de pereții acesteia.

Peste un an însă, acestea sunt localizate și un grup de gardieni din cadrul Academiei ( printre care și misteriosul Dimitri) reușesc să le readucă la siguranța instituției. După multe mustrări și pedepse, cele două încep să se readapteze vieții la Academie. Ceva însă se schimbă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Richelle Mead

Fetele nu doar că trebuie să se confrunte cu problemele de zi cu zi ale adolescenților, dar au și preocupări specifice lumii din care fac parte. Ele împărtășesc o legătură indestructibilă, astfel încât Rose aude gândurile Lissei sau simte emoțiile ei și să vede prin ochii acesteia tot ceea ce se întâmplă cu ea. Dar acest lucru nu îi este de mare ajutor atunci când Lissa este răpită…

Ce se întâmplă cu cele două fete veți descoperi citind cartea!

🔥 CARTEA ACADEMIA VAMPIRILOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Academia Vampirilor
Autor: Richelle Mead
An apariție : 2012
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 383
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 19.05.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Un lucru demn de remarcat la această carte este faptul că are la bază folclor și tradiții românești, spre deosebire de alte cărți cu și despre vampiri. De asemenea, modul în care Richelle Mead scrie, te atrage imediat în lumea Academiei.

Avatar
Autor: Denisa Mona
Redactor de 2088 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Denisa Mona