Recenzie „Atingerea Umbrei” II de Richelle Mead

de | aug. 30, 2015 | Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

„Atingerea Umbrei” II de Richelle MeadÎntoarse de la Curtea Regală fără prea multe incidente, cele două prietene, Rose și Lissa, își continuă viețile de eleve la Academia Sf. Vladimir.

În interiorul școlii, cineva a înființat o frăție a moroilor, din care tot mai mulți ies răniți fără niciun aparent motiv. Rose decide să investigheze chestiunea, însă situația se agravează atunci când Lissa dispare fără explicație de la orele de curs.

 Prietena cu care împarte o legătura psihică specială simte că Lissa este supusă unor dureri crunte, așa că încearcă să îi sară în ajutor.

În alt plan, dragostea dintre Rose și Dimitri înflorește împotriva voinței lor, iar faptul că Rose resimte foarte puternic efectele legăturii cu Lissa, le întărește conexiunea. Cu toate că sunt conștienți de faptul că o eventuală relație între ei este imposibilă, cei doi nu încetează a nutri sentimente unul pentru celălalt.

După câteva momente fericite, însă, se dezlănțuie furtuna. Strigoii pătrund în campusul înțesat cu moroi speriați și dhampiri depășiți numeric. Bineînțeles că o asemenea luptă nu poate rămâne fără urmări fatale, iar Rose este pusă în fața unei alegeri fără precedent, după ce unul dintre cele mai rele coșmaruri ale sale s-a adeverit.

Cred că Atingerea Umbrei este cea mai importantă carte din întreaga serie, datorită sfârșitului neașteptat. Acest volum dă cu siguranță tonul următoarelor, fiind răscrucea de drumuri mult așteptată a subiectului.

Citește și recenzia părții 1 din Atingerea Umbrei

Titlu: ATINGEREA UMBREI II
Autor: Richelle Mead
An apariție : 2012
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 269
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2179

Alte recenzii de la Richelle Mead:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona a fost redactor Booknation.ro și a scris 47 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments