Recenzie „Atingerea Umbrei” II de Richelle Mead

by | Aug 30, 2015 | Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA ATINGEREA UMBREI II ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„Atingerea Umbrei” II de Richelle MeadÎntoarse de la Curtea Regală fără prea multe incidente, cele două prietene, Rose și Lissa, își continuă viețile de eleve la Academia Sf. Vladimir.

În interiorul școlii, cineva a înființat o frăție a moroilor, din care tot mai mulți ies răniți fără niciun aparent motiv. Rose decide să investigheze chestiunea, însă situația se agravează atunci când Lissa dispare fără explicație de la orele de curs.

 Prietena cu care împarte o legătura psihică specială simte că Lissa este supusă unor dureri crunte, așa că încearcă să îi sară în ajutor.

În alt plan, dragostea dintre Rose și Dimitri înflorește împotriva voinței lor, iar faptul că Rose resimte foarte puternic efectele legăturii cu Lissa, le întărește conexiunea. Cu toate că sunt conștienți de faptul că o eventuală relație între ei este imposibilă, cei doi nu încetează a nutri sentimente unul pentru celălalt.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Richelle Mead

După câteva momente fericite, însă, se dezlănțuie furtuna. Strigoii pătrund în campusul înțesat cu moroi speriați și dhampiri depășiți numeric. Bineînțeles că o asemenea luptă nu poate rămâne fără urmări fatale, iar Rose este pusă în fața unei alegeri fără precedent, după ce unul dintre cele mai rele coșmaruri ale sale s-a adeverit.

Cred că Atingerea Umbrei este cea mai importantă carte din întreaga serie, datorită sfârșitului neașteptat. Acest volum dă cu siguranță tonul următoarelor, fiind răscrucea de drumuri mult așteptată a subiectului.

Citește și recenzia părții 1 din Atingerea Umbrei

Titlu: Atingerea Umbrei Ii
Autor: Richelle Mead
An apariție : 2012
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 269
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.08.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Acest volum este cel mai tragic, dar și cel mai frumos al întregii serii.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

“Fiul timpului” de Deborah Harkness

“Fiul timpului” de Deborah Harkness

Am descoperit anul acesta seria "A Discovery of Witches", citind atât seria dar și vizionând serialul. Ambele mi-au plăcut foarte mult și recunosc, îmi place o poveste supernaturală îmbinată cu o idilă interzisă. Acest lucru face acțiunea mai alertă și te încurajează...

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2266 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 27 din 153 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments