Recenzie „Atingerea Umbrei” I de Richelle Mead

by | Aug 30, 2015 | Beletristică, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA ATINGEREA UMBREI I ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„Atingerea Umbrei” I de Richelle MeadLa trei săptămâni după incidentele din Spokane, viața la Academie își reia cursul normal, cu toate că evenimentele petrecute în acel oraș rămân impregnate în amintirile tuturor elevilor de la Sf. Vladimir.

Acest lucru este valabil și pentru Rose Hathaway, care este și măcinată de vinovăție. Curând însă, această vinovăție capătă forme pronunțate, fizice, întrucât adolescenta se înfruntă cu un nou tip de inamic… sau este, poate, un prieten deghizat?

Lissa Dragomir își găsește specializarea, însă cele două prietene descoperă că legătura care le face atât de speciale și de apropiate, împreună cu această neobișnuită specializare, are repercursiuni grave asupra amândurora.

Se apropie ziua în care Rose va afla numele moroiului de care va trebui să aibă grijă în timpul perioadei de practică. Bineînțeles, speră să audă numele celei mai bune prietene însă atât ea, cât și Lissa au parte de o surpriză de proporții.

Nevoită să se conformeze deciziilor direcțiunii, Rose își îndeplinește rolul de gardian pentru moroiul enervant pe care trebuie să îl protejeze. Totuși, acea arătare tulburătoare o perturbă pe adolescentă, astfel că dă greș în timpul unei simulări de luptă împotriva strigoilor, lucru care în lumea reală s-ar fi sfârșit tragic.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Richelle Mead

Abilitățile și moralitatea lui Rose drept gardian sunt puse la îndoială, astfel că viitorul ei la Academie este incert.

Cele două prietene au de înfruntat ceva mai grav, însă – procesul moroiului care a facut-o pe Lissa să sufere crunt în primul volum. În timpul acestei vizite la Curtea Regală, legătura dintre Dimitri și Rose (un secret) este pusă în pericol, iar un triunghi amoros prinde contur.

În Atingerea Umbrei găsim o Rose foarte schimbată. Cu toate că este la fel de sarcastică și impulsivă, evenimentele din volumul precedent determină o maturizare timpurie, dar și o conștientizare a datoriilor care atârnă greu acum pe umerii fetei.

Citește și recenzia părții a 2-a din Atingerea Umbrei

🔥 CARTEA ATINGEREA UMBREI I ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Atingerea Umbrei I
Autor: Richelle Mead
An apariție : 2012
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 287
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.08.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Din punctul meu de vedere, acest volum este apogeul întregii serii, căci, la final, suntem lăsați în fața unei mari incertitudini.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2152 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 26 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments