Recenzie Accidentul de Mihail Sebastian

de | dec. 14, 2014 | Beletristică, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ACCIDENTUL ARE REDUCERE PE:

628548 Nu mai ştiu cine a spus, dar sunt sigură că cineva l-a catalogat pe Mihail Sebastian drept ghinionist (dacă vă amintiţi voi nu ezitaţi să mă anunţaţi)… Oricum cine a fost, mare dreptate a avut. Aflat în Franţa, i s-a furat manuscrisul ce conţinea primele 5 capitole ale romanului Accidentul şi a trebuit să pornească  la 0. De reuşit a reuşit, chiar dacă (personal) prefer Oraşul cu salcâmi.

Accidentul debutează cu… un accident. Nora, o profesoară de franceză, coboară din tramvai şi, din neatenţie, se trezeşte pe jos, în stradă. Singurul care îi sare în ajutor este Paul. Nora îl roagă să o conducă până la apartamentul ei care se afla în apropierea unei farmacii de unde putea să îşi cumpere şi cele necesare pentru a-şi îngriji rana de la genunchi.

Ajunşi în apartamentul Norei, starea de spirit a celor doi (îndeosebi a femeii) devine din ce în ce mai relaxată. Tulburat de amintirea fostei iubite, Paul se strecoară din apartament. Ghidată doar de un instinct fenomenal, Nora ajunge la apartamentul bărbatului şi reușește să îl convingă să renunţe la gândurile de sinucidere. Cei doi îşi petrec noaptea împreună şi, la o întâlnire ulterioară, Nora îl convinge să plece într-o excursie la munte.

La munte, Paul nu învaţă doar să schieze ci, poate mai important, redescoperă optimismul. Previzibil, în cele din urmă, Paul se îndrăgosteşte de Nora.

Mie mi-au plăcut mai mult capitolele de dinaintea excursiei la munte. Par mai vii şi parcă sunt scrise diferit, dar e doar opinia mea.

Deşi nu mi se pare un roman strălucit, totuşi recomand Accidentul persoanelor pasionate de lecturile romantice – acestea, cu siguranţă se vor refugia printre filele acestui roman şi poate îl vor îndrăgi mai mult decât mine (oricum, şi eu îi găsesc părţi bune)!

Ți-a plăcut recenzia cărții ACCIDENTUL?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Mihail Sebastian

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ACCIDENTUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Accidentul
Autor: Mihail Sebastian
An apariție : 2013
Editura: GRAMMAR
Nr. Pagini: 284
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.12.2014
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2262

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2777 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments