Recenzie Accidentul de Mihail Sebastian

Titlu: Accidentul
Autor: Mihail Sebastian
An apariție : 2013
Editura: Grammar
Nr. Pagini: 284
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 14.12.2014
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Accidentul de Mihail Sebastian
3 (60%) 1 vote

628548 Nu mai ştiu cine a spus, dar sunt sigură că cineva l-a catalogat pe Mihail Sebastian drept ghinionist (dacă vă amintiţi voi nu ezitaţi să mă anunţaţi)… Oricum cine a fost, mare dreptate a avut. Aflat în Franţa, i s-a furat manuscrisul ce conţinea primele 5 capitole ale romanului Accidentul şi a trebuit să pornească  la 0. De reuşit a reuşit, chiar dacă (personal) prefer Oraşul cu salcâmi.

Accidentul debutează cu… un accident. Nora, o profesoară de franceză, coboară din tramvai şi, din neatenţie, se trezeşte pe jos, în stradă. Singurul care îi sare în ajutor este Paul. Nora îl roagă să o conducă până la apartamentul ei care se afla în apropierea unei farmacii de unde putea să îşi cumpere şi cele necesare pentru a-şi îngriji rana de la genunchi.

Ajunşi în apartamentul Norei, starea de spirit a celor doi (îndeosebi a femeii) devine din ce în ce mai relaxată. Tulburat de amintirea fostei iubite, Paul se strecoară din apartament. Ghidată doar de un instinct fenomenal, Nora ajunge la apartamentul bărbatului şi reușește să îl convingă să renunţe la gândurile de sinucidere. Cei doi îşi petrec noaptea împreună şi, la o întâlnire ulterioară, Nora îl convinge să plece într-o excursie la munte.

La munte, Paul nu învaţă doar să schieze ci, poate mai important, redescoperă optimismul. Previzibil, în cele din urmă, Paul se îndrăgosteşte de Nora.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mihail Sebastian.

Mie mi-au plăcut mai mult capitolele de dinaintea excursiei la munte. Par mai vii şi parcă sunt scrise diferit, dar e doar opinia mea.

Deşi nu mi se pare un roman strălucit, totuşi recomand Accidentul persoanelor pasionate de lecturile romantice – acestea, cu siguranţă se vor refugia printre filele acestui roman şi poate îl vor îndrăgi mai mult decât mine (oricum, şi eu îi găsesc părţi bune)!

Aspecte Pozitive:

Un roman despre dragoste şi despre regăsirea optimismului ce va încânta firile romantice.

Aspecte Negative:

Prima parte este genială, vie... însă partea a 2-a (cea cu excurisa la ski) este cam plată (ultimul capitol ce salvează această parte a cărţii)

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.