Recenzie „Acolo unde femeile sunt regi” de Christie Watson

by | Jun 21, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Părinți și copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ACOLO UNDE FEMEILE SUNT REGI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Nu cred că am citit de mult timp ceva atât de profund. Sau ceva atât de sfâșietor. Acolo unde femeile sunt regi este romanul de debut al lui Christie Watson. Un debut extraordinar, părerea mea. La prima vedere, titlul poate produce confuzie legat de acțiunea cărții. Nu este deloc ceea ce pare. Cartea prezintă povestea lui Elijah, un copil de șapte ani, ajuns într-un centru de plasament după ce mama sa a fost internată în spital din cauza problemelor psihice.

Elijah este un băiețel nigerian, crescut însă în Anglia. Acțiunea se axează pe procesul lui de adopție. Motivul pentru care a ajuns aici este faptul că mama lui naturală – Deborah – suferea de o boală mentală și era internată în spital. Nigeriană adevărată, cu convingeri religioase de neclintit, era convinsă că un vrăjitor se afla în trupul fiului său. Problema este cu atât mai gravă atunci când Elijah însuși crede că vrăjitorul din el este real. Și că acesta îl îndeamnă să facă lucruri rele. Indiferent de ce i-ar spune restul, micuțul nigerian este convins de existența vrăjitorului. Mai mulți asistenți sociali s-au ocupat de cazul lui tulburător.

 

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Christie Watson

Lupta pentru iubirea maternă

Noua sa familie este una iubitoare și dornică să-l primească cu brațele deschise. Nikki și Obi au trecut prin câteva sarcini pierdute și chiar nașterea unui făt mort. Adopția este soluția cea mai bună pentru ei. Nu renunță la Elijah, chiar dacă au fost avertizați asupra comportamentului său deviant. Băiețelul a reușit să se atașeze de ei, numindu-i „mami și tati”. Dar nu-și lua niciodată gândul de la mama lui naturală. Totul mergea bine, până când Elijah află de sarcina lui Nikki, pe care a decis să o păstreze. Iar reacția lui îi face pe toți să afle mai multe despre trecutul său și despre abuzurile pe care le-a îndurat.

Viața nu se trăiește după cum scrie la carte. Viața este un haos.

Elijah este prins între două tipuri de iubire maternă. Deborah este mama lui adevărată și nimeni nu i-ar putea lua locul. Nikki este mama adoptivă care face totul ca să-i fie bine. Obi are origini nigeriene, lucru care îl ajută pe băiat să se acomodeze. Dar toate acestea sunt de ajuns pentru el? Își poate trăi viața în mod normal? Va fi vreodată un copil ca toți ceilalți?

Cartea este destul de dramatică. Nu sunt prea multe scene care să-ți stârnească râsul. Pentru mine, finalul a fost unul imprevizibil. Autoarea debutează cu o poveste profundă, scrisă foarte bine. Iar mesajul transmis este unul puternic. Copiii din centrele de plasament au nevoie de ajutor, iar oamenii ar trebui să fie conștienți de acest lucru. Povestea lui Elijah este un semnal de alarmă pentru alți copii aflați în situația lui.

🔥 CARTEA ACOLO UNDE FEMEILE SUNT REGI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Acolo Unde Femeile Sunt Regi
Autor: Christie Watson
An apariție : 2017
Editura: TREI
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 21.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 341 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 27 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments