Recenzie “Acum e doar acum” de V. M. Vlad

de | nov. 28, 2021 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ACUM E DOAR ACUM ARE REDUCERE PE:

Câți oameni, zguduiți de  o experiență la limită, nu s-au întrebat precum Mark, personajul principal din Acum e doar acum de V. M. Vlad: De ce, acum când toate începeau să se așeze, aveam planuri de viitor, eram fericit, de ce acum.

Viața lui Mark este întoarsă pe dos de un cumplit accident de mașină. O ambulanță îl duce la spital, inconștient pe o targă. Diagnosticul este crunt: traumatism cranio-cerebral. Urmează o luptă pe viață și pe moarte. Parcă timpul nu vrea să mai curgă pentru Mark: cineva ținea de secundarul tuturor ceasurilor din lume cu toată încăpățânarea.

Dar Mark este un tânăr de 22 de ani, nu bea, nu fumează…duce o viață activă, face sport zilnic. Tânărul supraviețuiește.  Fizic se recuperează complet. Dar nu se mai poate acomoda cu viața dusă înainte de accident. Își pune tot mai des intrebarea: De ce trăiesc?

De ce trăiesc?

Pentru a găsi răspunsul, renunță la tot. Lasă în urmă viața pe care o ducea: un job sigur, o poveste de dragoste, un cămin confortabil, prieteni, relații… Liber, neînfricat, cu o geantă pe umăr, în care i-au încăput toate lucrurile strict necesare, o pornește în lumea largă. Se oprește în Anglia și se stabilește în Chelmsford.

Dacă îți place recenzia cărții ACUM E DOAR ACUM, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de V. M. Vlad

Și de aici cunoaștem un alt Mark, mai uman, mai profund. Oricum, eroul romanului l-a vrăjit pe cititor, care îl urmărește când îngrijorat, când amuzat, dar mereu interesat de aventurile prin care trece. Cum se va descurca  Mark și dacă va găsi răspuns la întrebarea sa, vă invit să aflați citind cartea.

Cine este V. M. Vlad?

Autorul romanului Acum e doar acum, V. M. Vlad este un scriitor talentat capabil să capteze interesul cititorului și să-l emotioneze. Viața reală este redată cu iscusință în paginile carții. Acesta este primul său roman, apărut chiar în acestă toamnă. Aici găsiți interviul pe care scriitorul l-a dat colegilor de la Booknation.ro.

V. M. Vlad încorporează în roman descrieri ale orașului Chelmsford dar și ale Londrei. Descrierile sunt atât de exacte încât dacă ne orietăm după Google.Maps urmărind indicațiile autorului, reușim să refacem cu exactitate traseele parcurse de Mark. Joburile pe care le face Mark de-a lungul romanului sunt redate într-un mod din care realizăm că scriitorul le cunoște bine. De asemenea, partidele de poker sau de sex.

În ce măsură autorul include date cu caracter autobiografic în viața lui Mark, cititorul nu poate ghici. Va încerca însă să găsească asemănări între portretul lui Mark și poza de pe coperta romanului.

Păr șaten închis, dar nu brunet, ochii mari, la fel de închis căprui, aproape negrii, dar nu negrii, sub două sprâncene simetrice și buze mari, cărnoase, sub un nas ascutit. Cu un fizic atletic, subțirel și înalt, era felul de băiat pe partea căruia de bar se strângeau fetele, vrăjite de zâmbetul lui frumos.

Care este mesajul romanului?

Dacă în prima parte a romanului îl cunoastem pe Mark în ipostaza unui tânăr risipitor, avid de plăceri, în a doua parte Mark este matur, generos, curajos. În ambele ipostaze personajul își păstrează umorul și ironia atât la adresa proprii persoane cât și a vieții în general. Pentru mine, mesajul romanului, Acum e doar acum este îndemnul autorului: înțelege-ți viața pentru a trăi cu adevarat. Altfel spus, trăiește clipa dar nu oricum, fii bun, fii om.

Vă recomand călduros această carte. Este o carte molipsitoare. Te umple de curaj, energie, speranță.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ACUM E DOAR ACUM CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: ACUM E DOAR ACUM
Autor: V. M. Vlad
An apariție : 2021
Editura: V. M. VLAD
Nr. Pagini: 437
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 373

Alte recenzii de la V. M. Vlad:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

5 1 vote
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 1096 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 13 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments