Recenzie ”Adevăr sau provocare” de Lauren Frankel

by | Jul 31, 2020 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ADEVĂR SAU PROVOCARE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Titlu: Adevăr sau provocare

Titlu-original: Hyacinth Girls

Autor: Lauren Frankel

Editură: Trei

An apariție: 2016

Număr pagini: 368

Când am hotărât să citesc această carte, nu am avut prea multe așteptări din partea ei. O citise o prietenă înainte și mi-a zis că nu este mult prea WOW, dar o aveam de ceva timp în bibliotecă, așa că why not?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lauren Frankel

Ce credeți că s-a întâmplat? Da, mie chiar mi-a plăcut subiectul abordat, cu care fiecare om se luptă cu el în timpul adolescenței. Umilire, trădare de către cei pe care îi numești prieteni și punerea mărețelor porecle/etichete, cum vreți voi să le spuneți, sunt subiectele pe care această carte le pune în scenă și sunt chiar dureroase, dacă le privim din perspectiva adolescentului naiv.

Callie este o fată orfană, crescută de cea mai bună prietenă a mamei sale, Rebecca. În ochii Rebeccăi, Callie este un îngeraș de copil, care nu ar putea niciodată să fie violent, să vorbească urât, știți voi, impresia părinților față de copilașul lor perfect.

Cartea este relatată atât din perspectiva Rebeccai, cât și din perspectiva lui Callie. Acest lucru mi s-a părut minunat, deoarece putem empatiza cu ambele. Dar, vom cunoaște două Callie diferite: îngerașul de copil privit din perspectiva părintelui ocrotitor și Callie cea adevărată devastată de traumele adolescenței.

Ceea ce mie mi-a plăcut a fost un subiect cu care majoritatea tinerilor de 14-20 de ani se confruntă în viața de zi cu zi: imposibilitatea de a fi deschis față de familie, imposibilitatea de a discuta și de a fi înțeles. Este un subiect delicat, greu de comentat, dar din păcate din ce în ce mai întâlnit în ziua de astăzi. Cu acest lucru se confruntă și Callie. Rebecca, într-un târziu, își dă seama că nu a ascultat-o și că n-a încercat niciodată să o înțeleagă și vrea să remedieze acest lucru.

Mi-a plăcut foarte mult această carte și dacă vreți să aflați ”chinurile” la care sunt supuși adolescenți vă invit să citiți ”Adevăr sau provocare”.

 

🔥 CARTEA ADEVĂR SAU PROVOCARE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Adevăr Sau Provocare
Autor: Lauren Frankel
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 113 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments