Recenzie „Alb ca zăpada” (Albă-ca-Zăpada #2) de Salla Simukka

de | iul. 2, 2016 | Beletristică, Ficțiune, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ALB CA ZĂPADA (ALBĂ-CA-ZĂPADA #2) ARE REDUCERE PE:

Alb ca zapada, Salla SimukkaSalla Simukka ne aduce în cel de-al doilea volum al trilogiei Albă-ca-Zăpada, Alb ca zăpada, noi aventuri ale lui Lumikki, adolescenta timidă şi taciturnă, dar cu inimă de leu, precum şi noi dezvăluiri din trecutul tumultos al acesteia.

A fost odată o fată care avea un secret.

Au fost odată două fete care aveau secrete pe care nu şi le dezvăluiau.

Aceeaşi familie a secretelor.

Dacă îți place recenzia cărții ALB CA ZĂPADA (ALBĂ-CA-ZĂPADA #2), atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Salla Simukka

Acest fragment spune totul despre acest nou roman semnat Salla Simukka. La trei luni de la desfăşurarea evenimentelor din Tampere (Roşu ca Sângele), Lumikki hotărăşte că are nevoie de o vacanţă şi pleacă în Praga. Ceea ce pare însă o vacanţă călduroasă şi însorită este întunecată de apariţia tinerei Zelenka, care îi dă vestea bombă că e sora ei. Deşi, această Zelenka nu prezintă încredere în faţa lui Lumikki, curiozitatea o împinge să o asculte „până la proba contrară”.

Inundată de amintirile unei copilării petrecute în compania „unei surori mai mari”, Lumikki începe să creadă în povestea Zelenkăi, mai ales după ce părinţii ei se eschivează din a-i povesti lui Lumikki dacă tatăl său a fost sau nu în Praga în trecut.

Despre Zelenka, Lumikka află că mama acesteia a murit înecată pe când ea avea doar cincisprezece ani şi că a fost primită în sânul unor rude despre care mama ei nu i-a vorbit niciodată până să-i întâlnească. Acceptând să-i cunoască familia Zelenkăi, Lumikki reuşeşte să se afle, fără voia ei, într-un nou joc periculos alcătuit din Familia albă, o sectă religioasă, din cadrul căreia fac parte Zelenka şi familia ei.

Lumikki va rememora pe străzile din Praga momentele speciale petrecute alături de Liekki, tânăra cu ochi albaştri care i- a furat inima în trecut, asta în timp ce va încerca să scape cu viaţă din mâinile Familiei albe. Ajutată de Jiri, un jurnalist pentru Canalul Opt, Lumikki va pune bazele unei operaţiuni de salvare a surorii Zelenka, dar şi a demascării planurilor diabolice ale conducătorului Familiei albe. Dacă va reuşi sau nu, asta rămâne de aflat pe cont propriu.

You better run for your life if you can little girl…

Mulţumesc. Asta şi fac, avu Lumikki timp să-şi spună.

Alb ca zăpada nu mi s-a părut un roman la fel de palpitant ca Roşu ca Sângele, ci mai mult o tranziţie pentru finalul trilogiei. Salla Simukka nu a făcut altceva decât să aducă noi indicii din amintirile înceţoşate ale lui Lumikki, dar şi câteva răspunsuri pentru întrebările stârnite de primul volum. Nu neg că Lumikki ajunge în situaţii periculoase şi de data asta, dar, în acest al doilea volum toate acţiunile sunt mai mult în defensivă, pe când în primul volum, Lumikki se arunca din proprie iniţiativă în vâltoarea acţiunilor.

Ce este clar, este faptul că Alb ca zăpada reuşeşte să-ţi menţină curiozitatea dar şi să-ţi împingă propria imaginaţie spre aflarea adevărurilor ascunse. Dacă vom fi sau nu pe aceeaşi undă cu imaginaţia autoarei Salla Simukka, asta rămâne de văzut. Cu toate că eu sunt sigură că suntem mult prea departe de adevăr.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ALB CA ZĂPADA (ALBĂ-CA-ZĂPADA #2) CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ALB CA ZĂPADA (ALBĂ-CA-ZĂPADA #2)
Autor: Salla Simukka
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1842

Alte recenzii de la Salla Simukka:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2838 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
barbalata mirela

Sincer nu prea ma atrage. Probabil ca ar trebui sa citesc mai multe carti de genul acesta pentru a-i prinde gustul 🙂