Recenzie „Roșu ca sângele” de Salla Simukka

de | aug. 13, 2017 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ROȘU CA SÂNGELE ARE REDUCERE PE:

A fost o carte surprinzător de catchy, nu m-am așteptat ca o poveste pentru adolescenți să promită atâtea lucruri. Mai mult de atât, a fost o carte scurtă. Și după câte știm cărțile scurte nu sunt mereu atât de bune, de regulă un autor nu poate dezvolta lumea în doar 200 de pagini. Dar Salla mi-a arătat contrariul.

Aceasta este cea mai bună carte din genul thriller pe care am citit-o (și celelalte două volume ale seriei).
Este pur și simplu superbă.
În prim plan o avem pe Lumikki Andersson, o adolescentă în vârstă de 17 ani care studiază la un liceu de arte din Tampere, găsește într-o zi bani pătați cu sange in camera obscură a liceului.
Trei elevi din școala ei sunt implicați în acest caz, iar ea va încerca să îl rezolve cu ajutorul lor. Pe parcursul cărții sunt descoperite multe secrete de familie și misterul este la orice pas. Inclusiv Lumikki își va risca viața pentru a afla ce planuri ascunde tatăl lui Elisa, cine este Natalia Smirnova și ce legătură are în firul poveștii și mai important, ce vor cu adevărat cei 3 tineri protagoniști.
Ea a fost prima mea călătorie în genul acesta de cărți, și nu am regretat deloc alegerea făcută.
Lumikki este un personaj bine conturat, cu o personalitate foarte puternică. M-a lăsat profund impresionată povestea ei de viață, amintirile ei arătându-ne că nu a fost tocmai ușoară.

Tuukka a fost un personaj pe care nu l-am agreat atât de tare. M-a enervat aproape tot timpul. Pur și simplu mi s-a părut enervant, dar împreuna cu ceilalți parteneri ai săi s-a potrivit de minune.

Dacă îți place recenzia cărții ROȘU CA SÂNGELE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Salla Simukka

Kasper a fost un personaj destul de ok, nu am simțit nici ură pentru el dar nici nu l-am iubit la nebunie.

Elisa mi-a plăcut foarte mult. A vrut atât de tare să afle de unde provin banii și să dezlege misterul, dar în final nu a mai fost prea fericită de ce a aflat.

Trio-ul adorat și invidiat de toată lumea găsesc în curtea Elisei bani. Ca adolescenți gândesc „logic”: îi spală și îi împart frățește. Dar după vor afla că asta a fost o greșeală.

Iar după cum știm, curiozitatea duce mereu la lucruri rele, iar Lumikki a învățat asta și a trecut prin asta. Ea va fi împinsă de Elisa să descurce ițele poveștii și să le scoată masca infractorilor din carte.
Tot ce îmi doresc acum este să ajung și eu în Finlanda, autoarea o descrie foarte frumos această țară.
Salla Simukka este o autoare fenomenală, a jonglat impecabil cu misterul, acțiunea și momentele de înaltă tensiune.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ROȘU CA SÂNGELE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ROȘU CA SÂNGELE
Autor: Salla Simukka
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 227
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 989

Alte recenzii de la Salla Simukka:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Iuliana Enache este redactor Booknation.ro de 2002 zile și a scris până acum 15 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Iuliana Enache aici. Iuliana Enache are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Bună! Eu sunt Iuliana, o bookaholica care adoră să scrie recenzii.Pe lângă pasiunea mea în legătură cu cărţile, îmi mai place să cant, să ascult muzică şi îmi place foarte mult psihologia. Sunt o fire temperată, port ochelari, sunt destul de activă pe Social media şi ador să îmi petrec timpul cu prietenii mei.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments