Recenzie “Roșu ca sângele” de Salla Simukka

Titlu: Roșu Ca Sângele
Autor: Salla Simukka
An apariție : 2013
Editura: editura TREI
Nr. Pagini: 227
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Iuliana Enache
Publicată la 13.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

A fost o carte surprinzător de catchy, nu m-am așteptat ca o poveste pentru adolescenți să promită atâtea lucruri. Mai mult de atât, a fost o carte scurtă. Și după câte știm cărțile scurte nu sunt mereu atât de bune, de regulă un autor nu poate dezvolta lumea în doar 200 de pagini. Dar Salla mi-a arătat contrariul.

Aceasta este cea mai bună carte din genul thriller pe care am citit-o (și celelalte două volume ale seriei).
Este pur și simplu superbă.
În prim plan o avem pe Lumikki Andersson, o adolescentă în vârstă de 17 ani care studiază la un liceu de arte din Tampere, găsește într-o zi bani pătați cu sange in camera obscură a liceului.
Trei elevi din școala ei sunt implicați în acest caz, iar ea va încerca să îl rezolve cu ajutorul lor. Pe parcursul cărții sunt descoperite multe secrete de familie și misterul este la orice pas. Inclusiv Lumikki își va risca viața pentru a afla ce planuri ascunde tatăl lui Elisa, cine este Natalia Smirnova și ce legătură are în firul poveștii și mai important, ce vor cu adevărat cei 3 tineri protagoniști.
Ea a fost prima mea călătorie în genul acesta de cărți, și nu am regretat deloc alegerea făcută.
Lumikki este un personaj bine conturat, cu o personalitate foarte puternică. M-a lăsat profund impresionată povestea ei de viață, amintirile ei arătându-ne că nu a fost tocmai ușoară.

Tuukka a fost un personaj pe care nu l-am agreat atât de tare. M-a enervat aproape tot timpul. Pur și simplu mi s-a părut enervant, dar împreuna cu ceilalți parteneri ai săi s-a potrivit de minune.

Kasper a fost un personaj destul de ok, nu am simțit nici ură pentru el dar nici nu l-am iubit la nebunie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Salla Simukka.

Elisa mi-a plăcut foarte mult. A vrut atât de tare să afle de unde provin banii și să dezlege misterul, dar în final nu a mai fost prea fericită de ce a aflat.

Trio-ul adorat și invidiat de toată lumea găsesc în curtea Elisei bani. Ca adolescenți gândesc “logic”: îi spală și îi împart frățește. Dar după vor afla că asta a fost o greșeală.

Iar după cum știm, curiozitatea duce mereu la lucruri rele, iar Lumikki a învățat asta și a trecut prin asta. Ea va fi împinsă de Elisa să descurce ițele poveștii și să le scoată masca infractorilor din carte.
Tot ce îmi doresc acum este să ajung și eu în Finlanda, autoarea o descrie foarte frumos această țară.
Salla Simukka este o autoare fenomenală, a jonglat impecabil cu misterul, acțiunea și momentele de înaltă tensiune.

Aspecte Pozitive:

Personajele sunt stereotipul normal de adolescenți, dar în spatele fețelor frumoase se ascund secrete ce nu trebuie dezvăluite. Mi-a plăcut foarte mult vibe-ul "Albă-ca-Zăpada" din carte, deși a fost mai dark decât povestea originală.

Aspecte Negative:

Cartea a fost prea scurtă. De altfel, toate cărțile din serie mi s-au părut prea scurte. Doream să petrec mai mult timp în Finlanda cea înghețată, dar am fost fericită când am aflat că este o trilogie.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.