Recenzie “Negru ca abanosul” de Salla Simukka

by | Jan 28, 2019 | Beletristică, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NEGRU CA ABANOSUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

negru ca abanosul de salla simukkaCând am comandat cartea “Negru ca abanosul” de finlandeza Salla Simukka nu mi-am închipuit că ar fi, de fapt, al treilea volum dintr-o trilogie YA thriller. Deoarece am cumpărat cartea de la un anticariat online, aceasta nu avea coperta aceea specifică romanelor din seria Fiction Connection de la Editura Trei. De aici marea mea mirare când am început să citesc cartea. Și să descopăr că personajul principal, Lumikki are un trecut și este legată de anumite personaje de care nu aveam cum să știu.

Cartea “Negru ca abanosul” face parte din trilogia Young Adult “Albă-ca-zăpada”, din care mai fac parte și romanele “Roșu ca sângele” și “Alb ca zăpada”

Eu nu știam de existența acestor cărți înainte să mă apuc să o citesc pe cea de față. Dar acest lucru nu îngreunează prea mult lecturarea acesteia. Deși un pic de informație de fundal nu ar strica pentru a o înțelege pe adolescenta misterioasă și lumea ei întunecată. Exact ca în poveștile cu o acțiune un pic twisted.

Așadar, Lumikki sau Albă ca Zăpada noastră rebelă, este personajul principal al romanului de față. Ea joacă rolul principal într-o piesă de teatru, adaptare modernă a basmului Albă ca Zăpada. Repetițiile merg foarte bine. Tânăra intrând foarte bine în rol și reușind chiar să se confunde cu personajul într-atât încât nu mai știe care e viața reală și care e povestea.

De asemenea, fata pare să aibă o relație stabilă cu tipul care joacă rolul vânătorului în piesă(Sampsa). Însă, în viața ei reapare și o veche flacără de care pare să fie încă îndrăgostită. Blaze, de care cei ce au citit și primele două cărți din serie trebuie să știe probabil mai multe.

Dar parcă acest lucru nu este suficient pentru a o pune în dificultate pe Lumikki

Astfel că în apropierea premierei piesei de teatru, adolescenta începe să primească tot felul de bilețele terifiante de la un admirator secret, care se autointitulează Umbra. Iar acest fanatic promite să transforme premiera într-un adevărat cadru de film de groază. Asta dacă Albă ca Zăpada noastră nu va face ceea ce îi spune el.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Salla Simukka

Lumikki încearcă să afle cine este acest urmăritor primejdios, în același timp urmând regulile jocului. Dar în timp ce urmează toți pașii dictați de nebun, fata descoperă în același timp și secrete întunecate din propriul trecut. Vei descoperi ca ea a fost nu numai o victimă neputincioasă a torturilor colegilor de școală. Dar și că a avut o soră mai mare a cărei existență a fost pur și simplu ștearsă din memoria și viața lui Lumikki.

Acest urmăritor bizar pare să știe mult mai multe despre viața și trecutul fetei decât pare să știe chiar ea însăși. Și ca să ajungă cu bine la premiera piesei, adolescenta va trebui să fie curajoasă și inventivă pentru a scăpa din racla de cleștar asemenea prințesei din poveste. Și nu va trebui să se bizuie pe Prinț sau pe Vânător pentru a o scăpa de acolo.

Deși sufletul Umbrei ei este ‘negru ca abanosul’ exact cum proclamă că ar fi și sufletul ei, Lumikki își dă seama că ea nu este deloc la fel ca el

De altfel, ea își amintește exact acea parte din trecut legată de sora ei și dispariția fără urmă a acesteia. Astfel, este făcută lumină și reușește să ajungă la pace cu familia și cu proprii demoni care nu îi dădeau pace.

Pentru a afla cine este Umbra care o terorizează pe Lumikki și despre întunericul din copilăria fetei, trebuie să citești romanul “Negru ca abanosul” de Salla Simukka. Și de asemenea, dacă vrei să descoperi și alte mistere și aventuri pline de suspans din viața Albei ca Zăpada moderne, citește și primele două cărți din trilogia “Albă-ca-zăpada”. Eu o voi face cu siguranță!

Titlu: Negru Ca Abanosul
Autor: Salla Simukka
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 159
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 28.01.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 714 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 149 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments