Recenzie Alb ca zăpada de Salla Simukka

by | Mar 29, 2015 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ALB CA ZĂPADA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

alb-ca-zapada-alba-ca-zapada-vol-2_1_produs

Alb ca zăpada de Salla Simukka este o carte polițistă pe care, trebuie să recunosc că am citit-o din cauza coperții care mi-a plăcut la nebunie. Ca majoritatea cărților scrise de nordici, o parte din subiect are legătură cu o sectă religioasă, extrem de strictă, cred că asta e partea cea mai interesantă a cărții pentru că oferă informații din interiorul sectei, lucruri pe care oamenii de rând nu au de unde să le știe. Mi se pare foarte interesant să ajungi să vezi cu ochii minții lucrurile pe care oamenii sunt capabili și doritori să le facă altora doar pentru că nu au aceleași idei cu ei sau pentru că au păcătuit. E interesant să le auzi motivațiile, să le observi fanatismul și să analizezi atitudinea lor, unde se termină gândirea și unde începe automatismul sau frica propriu-zisă. Poate altora le poate părea plictisitor, dar mie îmi place mult să citesc pe astfel de teme, mă interesează motivația, gândirea din spatele faptelor. Chiar și în viața de zi analizez oamenii la fiecare pas și gest. Îmi place să îi învăț, să le descopăr diversele fețe, grimase, expresii, idei, modul de a raționa și a se exprima. Oamenii mi se par fascinanți în ansamblul lor, deși nu fac doar lucruri bune sau frumoase.

Alb ca zapada prezintă povestea unei adolescente a cărei vacanță se transformă în cu totul altceva când în viața ei apare o așa-zisă soră de tată, o fată ce face parte dintr-o sectă. Încearcă să o scape din sectă, dar e greu să salvezi omul când el însuși crede că nu e în pericol și că nu trebuie salvat. E greu când ajungi în vizorul unei secte al cărei conducător fanatic vrea să-și omoare discipolii, dar și pe tine. Nu poți să vindeci omul de nebunie, dar nici de convingeri religioase chiar dacă nu le înțeleg în totalitate sau de ce ar trebui să te sinucizi când Biblia interzice asta.

Interesant cum oamenii se atașează unii de alții chiar și după ce află că tot ce îi unea era doar o minciună gogonată din dorința unei fete maltratate și care se simte singură să aibă o soră, o bucățică de familie.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Salla Simukka

Lumikki este fata care vrea să trăiască pe cont propriu, să nu spună cuiva când are o problemă, dar lucrurile iau amploare și când nu se mai poate descurca singură cere ajutor unui ziarist care o va ajuta să-și salveze sora.

Fără să fiu pretențioasă zic că ultima pătrime din carte a fost cea mai interesantă. Atmosfera să încins, timpul s-a dilatat, simțeam adrenalina și emoția, suspansul și teama. Este momentul când m-am simțit una cu personajele.

Alb ca zăpada este o carte bunicică atunci când ninge sau plouă și nu ai ce face. Nu îți oferă vreo lecție măreață de viață, nici nu leșini de frică sau groază.

🔥 CARTEA ALB CA ZĂPADA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Alb Ca Zăpada
Autor: Salla Simukka
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.03.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte care te introduce în atmosfera nordică. Suspand și informații veridice despre sectele așa-zis creștine.

Aspecte Negative:

3/4 din carate nu mi-a părut veridic. Nu se lega, parcă nu dădea impresia că s-ar întâmpla așa. O impresie ciudată.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2123 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 28 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments