Recenzie Alb ca zăpada de Salla Simukka

de | mart. 29, 2015 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ALB CA ZĂPADA ARE REDUCERE PE:

alb-ca-zapada-alba-ca-zapada-vol-2_1_produs

Alb ca zăpada de Salla Simukka este o carte polițistă pe care, trebuie să recunosc că am citit-o din cauza coperții care mi-a plăcut la nebunie. Ca majoritatea cărților scrise de nordici, o parte din subiect are legătură cu o sectă religioasă, extrem de strictă, cred că asta e partea cea mai interesantă a cărții pentru că oferă informații din interiorul sectei, lucruri pe care oamenii de rând nu au de unde să le știe. Mi se pare foarte interesant să ajungi să vezi cu ochii minții lucrurile pe care oamenii sunt capabili și doritori să le facă altora doar pentru că nu au aceleași idei cu ei sau pentru că au păcătuit. E interesant să le auzi motivațiile, să le observi fanatismul și să analizezi atitudinea lor, unde se termină gândirea și unde începe automatismul sau frica propriu-zisă. Poate altora le poate părea plictisitor, dar mie îmi place mult să citesc pe astfel de teme, mă interesează motivația, gândirea din spatele faptelor. Chiar și în viața de zi analizez oamenii la fiecare pas și gest. Îmi place să îi învăț, să le descopăr diversele fețe, grimase, expresii, idei, modul de a raționa și a se exprima. Oamenii mi se par fascinanți în ansamblul lor, deși nu fac doar lucruri bune sau frumoase.

Alb ca zapada prezintă povestea unei adolescente a cărei vacanță se transformă în cu totul altceva când în viața ei apare o așa-zisă soră de tată, o fată ce face parte dintr-o sectă. Încearcă să o scape din sectă, dar e greu să salvezi omul când el însuși crede că nu e în pericol și că nu trebuie salvat. E greu când ajungi în vizorul unei secte al cărei conducător fanatic vrea să-și omoare discipolii, dar și pe tine. Nu poți să vindeci omul de nebunie, dar nici de convingeri religioase chiar dacă nu le înțeleg în totalitate sau de ce ar trebui să te sinucizi când Biblia interzice asta.

Interesant cum oamenii se atașează unii de alții chiar și după ce află că tot ce îi unea era doar o minciună gogonată din dorința unei fete maltratate și care se simte singură să aibă o soră, o bucățică de familie.

Dacă îți place recenzia cărții ALB CA ZĂPADA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Salla Simukka

Lumikki este fata care vrea să trăiască pe cont propriu, să nu spună cuiva când are o problemă, dar lucrurile iau amploare și când nu se mai poate descurca singură cere ajutor unui ziarist care o va ajuta să-și salveze sora.

Fără să fiu pretențioasă zic că ultima pătrime din carte a fost cea mai interesantă. Atmosfera să încins, timpul s-a dilatat, simțeam adrenalina și emoția, suspansul și teama. Este momentul când m-am simțit una cu personajele.

Alb ca zăpada este o carte bunicică atunci când ninge sau plouă și nu ai ce face. Nu îți oferă vreo lecție măreață de viață, nici nu leșini de frică sau groază.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ALB CA ZĂPADA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Alb Ca Zăpada
Autor: Salla Simukka
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1740

Alte recenzii de la Salla Simukka:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2963 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments