Recenzie “Alegerea” de Kiera Cass

Titlu: Alegerea
Autor: Kiera Cass
An apariție : 2012
Editura: Leda
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Maria Vulpe
Publicată la 10.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Alegerea” de Kiera Cass
Acordă o notă

Alegerea” de Kiera Cass este primul volum din seria cu același nume, serie care își merită titlul de a se  afla printre cărțile mele preferate.

Este un roman distopic, modern, având o lecturare plăcută și foarte captivantă.

Încă de la început mi-a stârnit interesul datorită tematicii și ideii centrale, pe care nu l-am mai întâlnit în alte cărți, romanul reușind chiar să îmi depășească așteptările.

Subiectul este reprezentat prin alegerea a 35 de fete frumoase  care  concurează pentru a-i câștiga inima prințului Maxon, îmbrăţişând astfel şi  titlului de prințesă.

Aceste caracteristici sunt valabile pentru toate fetele, cu excepția uneia, a Americăi Singer.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Kiera Cass.

America, naratoarea acțiunii ajunge să se înscrie în urma rugăminților mamei sale dar și pentru diminuarea greutăților pe care familia ei le aveau din pricina castei 5 pe care o reprezentau , neimaginându-și că ar putea fi aleasă.

Din momentul în care ea își face apariția la palat, descoperă că lucrurile nu stăteau la fel precum își imagina ea, văzând în Maxon o persoană bună și un prieten de nădejde.

Dar viața ia o altă întorsătură neașteptată , sentimentele dintre cei doi transformându-se în ceva mai mult decât prietenie.

Sper să găseşti pe cineva fără de care nu poţi trăi . Chiar îmi doresc asta. Şi sper să nu afli niciodată ce înseamnă să fii obligat să îţi duci viaţa fără aceea persoană.

Astfel în sufletul Americăi începe să se ducă o lupta între noile sentimente, și cele ale iubirii trecute, mai ales că această persoană , devine din nou prezentă în viața ei.

Puteam să duc o viaţă pe care nu mi-o doream? Puteam să-l urmăresc în timp ce încerca să se întâlnească şi cu alte fete pentru a se asigura că nu făcea nicio greşeală? Puteam să preiau responsabilităţile pe care le avea ca prinţ? Puteam să-l iubesc?

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. simona
  Reply

  Buna,
  Am vrut si eu sa incep sa citesc aceasta carte, tocmai pentru ca citisem o recenzie si ma facuse curioasa. Asta pana am aflat ca e vorba de o trilogie, iar ultima parte nu e inca tradusa in romana. Am mai patit asta cu seria “Eve” si stiu ca am asteptat aproape un an pana a aparut si ultima parte. Engleza mea nu e atat de buna incat sa imi pot permite sa citesc cartea in engleza si sa am pretentia in acelasi timp ca am inteles ce am citit 🙂
  Dar, in momentul in care va aparea ultima parte ii voi face loc pe lista mea.
  O zi buna
  Simona

  • Maria Vulpe Maria Vulpe
   Reply

   Buna! Într-adevăr, cartea face parte dintr-o trilogie, dar vreau sa va spun că ultima carte, “Aleasa” a fost tradusa în română, chiar am citit- o de curând și o am in bibliotecă.
   Sper că v-au folosit informatiile!!😘

POST A COMMENT.