Recenzie “Altfel de îngeri” de Lili St. Crow

by | Sep 29, 2017 | Beletristică, Fantezie, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA ALTFEL DE ÎNGERI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Conform unui studiu, citirea cărţilor ficţionale te ajută să empatizezi cu semenii tăi. Acestea fiind spuse şi auzite zic, să-i dăm înainte cu ficţiunea şi să ne asezonăm realitatea cu o imaginaţie abundentă. Nou bifată pe lista dătătoare de empatie se află seria Altfel de îngeri scrisă de americanca Lili St. Crow.

Primul volum al serie intitulat exact Altfel de îngeri ne face introducerea în viaţa lui Dru Anderson care, la doar şaisprezece ani, reuşeşte să facă cunoştinţă cu acei bau-bau din întuneric şi chiar să-i înfrunte. Sincer vorbind, mai mult îl asistă pe tatăl său când acesta îi înfruntă pe monştri, dar ideea este aceeaşi.

Pe când avea cinci ani, moartea i-a răpit frumoasa mamă cu miros de bunătate şi flori de primăvară. Mai târziu, a pierdut-o şi pe bunica tămăduitoare. Însă, nu înainte de a-i ţine un curs de introducere în lumea harului de a presimţi răul, pe care se pare că îl moşteneşte Dru. Acum însă, monştrii din întuneric îi răpesc şi tatăl, lăsând-o într-o lume cu două feţe, mare şi hâdă, fără sprijin. Cum va reuşi singură la liman?

De obicei, bufniţa apărea doar când urma să se întâmple ceva interesant sau un lucru îngrozitor.

Întunericul poate ascunde multe făpturi înfricoşătoare. Dru ştie asta dintotdeauna. Apariţia tatălui său sub formă de zombi, tot a şocat-o peste măsură, cu toate că se aştepta mereu ca el să plece într-o expediţie de vânătoare şi să nu se mai întoarcă. Dar una e să-ţi ştii propriul tată dispărut şi alta-i să-ţi bată la uşă în formulă de zombi şi să încerce să te omoare.

Visele sunt prieteni mincinoşi, scumpa mea Dru. Ele nu-ţi arată ce ai tu nevoie sau ceva sigur, ci în mare parte nimic concret în care să te poţi încrede. Doar scenarii posibile, atâta tot.

Graves, tipul goth de la şcoală, apare ca un far luminos. Un far ce va fi stins sau poate că nu fiindcă e Graves, atunci când el şi Dru sunt atacaţi de o bestie în flăcări şi un vârcolac. Scap cu viaţă, Dru cu un şirag nou de vânătăi, Graves cu o muşcătură de vârcolac ce probabil îl va face să urle la lună. Şi dacă credeaţi că asta e tot, vă înşelaţi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lili St. Crow

Oamenii, de fapt, nu vor să afle nimic despre tine. Vor doar să te încadrezi în tiparele lor deja formate. Te cataloghează în primle două secunde şi devin agitaţi sau se supără dacă nu corespunzi judecăţii lor pripite.

Război între făpturile tărâmului supranatural, un vampir atotputernic, o svetocha (femeie djamphir rară şi toxică pentru vampiri), plus un Ordin al djamphirilor (fiinţe născute din împreunarea unui vampir cu o muritoare), iar bomba este armată.

Îmi place Dru ca şi personaj. Este tiparul perfect al acelui erou care a fost antrenat o viaţă pentru a face faţă pericolului şi la primul semn, ea se trezeşte debusolată şi acţionează haotic. Drept răsplată se alege cu Graves, căruia va trebui să-i poarte de grijă.

Asta e ciudat la durerile vechi- aşteaptă o nouă durere să apară ca să se facă şi ele simţite, la fel de acute şi cumplite ca în prima zi în care te-ai trezit şi nimic nu mai era la fel în jurul tău.

Povestea este scrisă într-un stil sarcastic care ironizează, prin intermediul lui Dru, fiecare abatere de la regulile generale. La pauză, se mai aud doar gândurile tale prin care explici că nu prea ai înţeles de ce ai făcut ce ai făcut când de fapt altul era planul propus.

Dumnezeule! Eram nişte puşti cu arme. Eu aveam destul armament ca să pornesc o insurecţie la mine în sufragerie şi pultiul ăsta se plimbă de colo-colo cu o mitralieră. Pentru numele lui Dumnezeu! Şi Graves ar putea să facă daune serioase dacă se înfuria destul de rău şi se transforma din nou. Unde erau adulţii care trebuiau să se ocupe de situaţia asta?

Lectură plăcută !!!

🔥 CARTEA ALTFEL DE ÎNGERI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Altfel De îngeri
Autor: Lili St. Crow
An apariție : 2011
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1251 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments