Recenzie „Amurg” de Stephenie Meyer

de | oct. 17, 2021 | Dragoste, Fantezie, Ficțiune, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy, Suspans

🔥 CARTEA AMURG ARE REDUCERE PE:

Amurg sau după numele original Twilight, este o poveste pe care o îndrăgesc foarte mult. Deși am vizionat ecranizarea de câteva ori, mi-am dorit foarte mult să citesc romanul, convinsă de faptul că, de cele mai multe ori, filmul este mai slab decât cartea.

Și nu am fost dezamăgită! Am descoperit aici momente și evenimente diferite de ceea ce știam deja din film. Și asta m-a încântat peste măsură!

Am savurat paginile în care autoarea  descrie gândurile fiecărui personaj. Să citesc sentimente și trăiri care să explice acțiunea și alegerile fiecăruia m-a bucurat nespus. Am putut empatiza mai mult cu ele și am înțeles mai bine povestea.

Dacă îți place recenzia cărții AMURG, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephenie Meyer

Cartea face parte dintr-o serie de 4 volume, fiecare dintre ele avându-i ca protagoniști pe Bella și Edward.

Bella este o tânără simplă, cu o înfățișare comună, pe alocuri cu tendințele unei persoane lipsită de încredere în sine. Fiind adolescentă, ea este lipsită de griji, singurul ei stres fiind acomodarea într-un alt liceu, în orășelul Forks, oraș mic, de care nu se simte deloc atrasă.

Amurg – Familia Cullen sunt atracția întregii povești

Relația cu tatăl ei nu este foarte strânsă, cu toate acestea este bazata pe respect, cei doi conviețuind împreună fără să întâmpine probleme.

Colegii ei reprezintă anturajul tipic liceesc, cu intriga și problemele specifice. Bella face un oarece efort pentru a se integra, dar asta nu o scoate din starea ei anostă. Practic, adolescenta nu iese cu nimic în evidență până la implicarea ei într-o relație cu Edward Cullen.

Edward este vampir. Edward este frumos și misterios. Edward pornește acel click în povestea noastră. El îi dă culoare Bellei, dă poveștii un sens și suspans. Practic, ajungi să îndrăgești romanul datorită familiei Cullen, personaje amuzante, create fără cusur. Fiecare membru are câte o caracteristică diferită care îi face unici și atrăgători.

Cum spuneam mai sus, cartea aduce modificări poveștii deja cunoscute din ecranizare. Bella îl întâlnește pe Jacob mult mai târziu decât ne este relatat în film, prima ei zi de școală este diferită, ea află de camioneta roșie imediat ce se întâlnește cu tatăl ei… etc, fapte care m-au surprins și au adus un plus poveștii.

Aștept cu nerăbdare să aflu diferențele pe care le voi găsi în celelalte romane din serie.

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AMURG CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Amurg
Autor: Stephenie Meyer
,
Traducere - Laura Frunză
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 387
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 361

Alte recenzii de la Stephenie Meyer :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 412 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments