Recenzie „Amurg” de Stephenie Meyer

de | oct. 17, 2021 | Dragoste, Fantezie, Ficțiune, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy, Suspans

🔥 CARTEA AMURG ARE REDUCERE PE:

Amurg sau după numele original Twilight, este o poveste pe care o îndrăgesc foarte mult. Deși am vizionat ecranizarea de câteva ori, mi-am dorit foarte mult să citesc romanul, convinsă de faptul că, de cele mai multe ori, filmul este mai slab decât cartea.

Și nu am fost dezamăgită! Am descoperit aici momente și evenimente diferite de ceea ce știam deja din film. Și asta m-a încântat peste măsură!

Am savurat paginile în care autoarea  descrie gândurile fiecărui personaj. Să citesc sentimente și trăiri care să explice acțiunea și alegerile fiecăruia m-a bucurat nespus. Am putut empatiza mai mult cu ele și am înțeles mai bine povestea.

Cartea face parte dintr-o serie de 4 volume, fiecare dintre ele avându-i ca protagoniști pe Bella și Edward.

Bella este o tânără simplă, cu o înfățișare comună, pe alocuri cu tendințele unei persoane lipsită de încredere în sine. Fiind adolescentă, ea este lipsită de griji, singurul ei stres fiind acomodarea într-un alt liceu, în orășelul Forks, oraș mic, de care nu se simte deloc atrasă.

Amurg – Familia Cullen sunt atracția întregii povești

Relația cu tatăl ei nu este foarte strânsă, cu toate acestea este bazata pe respect, cei doi conviețuind împreună fără să întâmpine probleme.

Colegii ei reprezintă anturajul tipic liceesc, cu intriga și problemele specifice. Bella face un oarece efort pentru a se integra, dar asta nu o scoate din starea ei anostă. Practic, adolescenta nu iese cu nimic în evidență până la implicarea ei într-o relație cu Edward Cullen.

Edward este vampir. Edward este frumos și misterios. Edward pornește acel click în povestea noastră. El îi dă culoare Bellei, dă poveștii un sens și suspans. Practic, ajungi să îndrăgești romanul datorită familiei Cullen, personaje amuzante, create fără cusur. Fiecare membru are câte o caracteristică diferită care îi face unici și atrăgători.

Cum spuneam mai sus, cartea aduce modificări poveștii deja cunoscute din ecranizare. Bella îl întâlnește pe Jacob mult mai târziu decât ne este relatat în film, prima ei zi de școală este diferită, ea află de camioneta roșie imediat ce se întâlnește cu tatăl ei… etc, fapte care m-au surprins și au adus un plus poveștii.

Aștept cu nerăbdare să aflu diferențele pe care le voi găsi în celelalte romane din serie.

 

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții AMURG?

Vezi toată lista de cărți scrise de Stephenie Meyer sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AMURG CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Amurg
Autor: Stephenie Meyer
,
Traducere - Laura Frunză
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 387
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 17.10.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Mănăstirea din Parma” de Stendhal

Recenzie „Mănăstirea din Parma” de Stendhal

"Mănăstirea din Parma" este prima carte de Stendhal pe care o citesc. Mai am însă de gând să citesc și "Roșu și negru", poate cea mai cunoscută operă a scriitorului francez. Cartea o aveam în bibliotecă de ceva vreme, dar abia de curând am ajuns la ea, dorind să...

Recenzie:  ”Toxic” de Françoise Sagan

Recenzie: ”Toxic” de Françoise Sagan

Carismă, dezinvoltură, nonconformism – cred că aceste trei cuvinte o descriu pe cea care purta cu demnitate titlul de copilul teribil al scenei culturale franceze, din anii '50-'60: Françoise Sagan. Până să purcedem nemijlocit la impresiile lecturii, am decis să fac...

Recenzie „Fetița pierdută” de Emily Gunnis

Recenzie „Fetița pierdută” de Emily Gunnis

Cartea debutează cu un episod violent și traumatizant. Un veteran depresiv și psihotic își ucide cu pumnii soția după care își zboară creierii. La eveniment este martor copilul familiei, o fetiță de 13 ani, Rebecca. Nu este singurul abuz la care a asistat copilul...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 147 zile și a scris până acum 39 articole. Se află pe poziția 17 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments