🔥 CARTEA ECLIPSA ARE REDUCERE PE:

Eclipsa este al treilea volum din această serie dragă. Am observat că de la o carte la alta, seria devine tot mai intensă și mai plină de suspans. Deși ecranizările sunt în topul filmelor preferate, deci cunosc oarecum cursul poveștii, lecturarea nu îmi este lipsită de surprize, pentru că și aici am întâlnit evenimente care se petrec puțin diferit față de cum știam deja.

Replici amuzante

O surpriză plăcută în acest volum, au fost replicile amuzante. În celelalte două predecesoare acestuia, umorul este aproape inexistent sau prea puțin prezent pentru a fi menționat. Prin urmare, ofer un mare plus aici.

Romanul începe cu o Bella pedepsită care pe parcurs devine destul de emancipată. Îmi place felul cum evoluează ea începând cu prima carte a seriei până în prezent. Se poate observa cum, aproape pe nesimțite, încrederea în ea crește, curajul o învăluie și îndrăznește să ia hotărâri chiar dacă este conștientă că acestea nu sunt ușor de acceptat de către cei dragi ai ei.

Bella pare mai matură în acest volum. Ea are ocazia să cunoască poveștile lui Jasper și a Rosalliei, cât și alte legende despre vârcolaci. Toate astea o apropie mai mult de fiecare, reușind să înțeleagă tot mai bine istoria celor două familii.

Vizita la mama ei o face să se gândească mai profund la viața ei și la alegerile pe care urmează să le facă. Iar atunci când realizează că cineva creează o armată pentru a o prinde, teama că i-ar putea pierde pe cei dragi o responsabilizează mai tare.

O alianță inedită

Ador cum Bella pune bazele unei alianțe inedite, cu greu de imaginat, prin apropierea oarecum forțată, dintre vampiri și vârcolaci. Inițial nu ai putea crede că așa ceva este posibil, dar scopul comun al lor, îi va uni și îi va aduce împreună într-o luptă crâncenă.

Îmi plac foarte mult Edward și Jake. Schimbul lor de replici, tachinările – maturitatea și stăpânirea de sine a lui Edward dar și nechibzuința și pasiunea lui Jacob – Două feluri distincte de a iubi, dar totuși nici una mai prejos față de cealaltă.

Să mai spun că ador seria asta scrisă, mai mult decât ecranizarea? Mai are rost? Aștept cu nerăbdare să citesc și ultimul volum!

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ECLIPSA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Stephenie Meyer sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ECLIPSA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Eclipsa
Autor: Stephenie Meyer
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 630
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 25.10.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna Karenina” de Lev Tolstoi

Recenzie „Anna Karenina” de Lev Tolstoi

"Anna Karenina" de Lev Tolstoi este unul dintre puținele romane clasice rusești care chiar mi-a plăcut și pe care am reușit să îl citesc fără să trag prea tare de mine și fără să mă chinui. Nu mă așteptam deloc să îmi placă atât de mult. Dar uite că m-a impresionat....

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 150 zile și a scris până acum 39 articole. Se află pe poziția 17 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments