🔥 CARTEA ECLIPSA ARE REDUCERE PE:

Eclipsa este al treilea volum din această serie dragă. Am observat că de la o carte la alta, seria devine tot mai intensă și mai plină de suspans. Deși ecranizările sunt în topul filmelor preferate, deci cunosc oarecum cursul poveștii, lecturarea nu îmi este lipsită de surprize, pentru că și aici am întâlnit evenimente care se petrec puțin diferit față de cum știam deja.

Replici amuzante

O surpriză plăcută în acest volum, au fost replicile amuzante. În celelalte două predecesoare acestuia, umorul este aproape inexistent sau prea puțin prezent pentru a fi menționat. Prin urmare, ofer un mare plus aici.

Romanul începe cu o Bella pedepsită care pe parcurs devine destul de emancipată. Îmi place felul cum evoluează ea începând cu prima carte a seriei până în prezent. Se poate observa cum, aproape pe nesimțite, încrederea în ea crește, curajul o învăluie și îndrăznește să ia hotărâri chiar dacă este conștientă că acestea nu sunt ușor de acceptat de către cei dragi ai ei.

Dacă îți place recenzia cărții ECLIPSA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephenie Meyer

Bella pare mai matură în acest volum. Ea are ocazia să cunoască poveștile lui Jasper și a Rosalliei, cât și alte legende despre vârcolaci. Toate astea o apropie mai mult de fiecare, reușind să înțeleagă tot mai bine istoria celor două familii.

Vizita la mama ei o face să se gândească mai profund la viața ei și la alegerile pe care urmează să le facă. Iar atunci când realizează că cineva creează o armată pentru a o prinde, teama că i-ar putea pierde pe cei dragi o responsabilizează mai tare.

O alianță inedită

Ador cum Bella pune bazele unei alianțe inedite, cu greu de imaginat, prin apropierea oarecum forțată, dintre vampiri și vârcolaci. Inițial nu ai putea crede că așa ceva este posibil, dar scopul comun al lor, îi va uni și îi va aduce împreună într-o luptă crâncenă.

Îmi plac foarte mult Edward și Jake. Schimbul lor de replici, tachinările – maturitatea și stăpânirea de sine a lui Edward dar și nechibzuința și pasiunea lui Jacob – Două feluri distincte de a iubi, dar totuși nici una mai prejos față de cealaltă.

Să mai spun că ador seria asta scrisă, mai mult decât ecranizarea? Mai are rost? Aștept cu nerăbdare să citesc și ultimul volum!

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ECLIPSA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Eclipsa
Autor: Stephenie Meyer
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 630
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 496

Alte recenzii de la Stephenie Meyer :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 412 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments