🔥 CARTEA ZORI DE ZI ARE REDUCERE PE:

„Zori de zi” este ultima carte din seria Twilight. Romanul este plin de evenimente care mi-au întreținut interesul de la început până la sfârșit.

Povestea se desfășoară în 3 părți, prima și ultima parte fiind redate din perspectiva Bellei iar partea a doua din perspectiva lui Jacob.

Romanul „Zori de zi” – o poveste cu multă acțiune

Logodna și nunta Bellei sunt primele evenimente din acest volum, și, din punctul meu de vedere, sunt ca două pietricele mici aruncate într-un lac, formând mici unde care tulbură suprafață apei. Pornind de la aceste două scene, toată acțiunea cărții se conturează, fiecare etapă provocând-o pe următoarea, transpunându-mă într-o poveste inedită. Cred că aici am găsit singurul trio amoros prezentat într-o carte, cu care pot să rezonez și pe care am ajuns chiar să îl îndrăgesc.

Dacă îți place recenzia cărții ZORI DE ZI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephenie Meyer

Sarcina Bellei și momentul nașterii provoacă sentimente profunde și contradictorii lui Jacob, acesta ducând o luptă cu sine, iar apoi cu cei dragi ai lui. El este pus în situația de a alege să o apere pe Bella sau să lupte alături de haită împotriva ei și a vampirilor.

Mi-a plăcut foarte mult felul cum s-a integrat Jacob în familia vampirilor. Pas cu pas, aceștia învață să se tolereze, de dragul Bellei, formând o alianță și o putere, mai presus de legende, reguli și prejudecăți.

Apariția fetiței Renesmee revigorează povestea. Aceasta aduce o oarecare armonie între personaje. Însă accelerarea creșterii ei atrage alte probleme. Întâi din cauza Irinei, pentru că o vede și trage concluzii greșite, apoi din cauza clanului Volturi.

Seria „Twilight” – un fantasy mult îndrăgit

Iubesc această carte și ador întreaga serie. Poate nu este pe placul oricui, dar eu am iubit Twilight dintotdeauna. Întâi ecranizările, iar acum cărțile. Și, ca de obicei, cărțile sunt mult mai frumoase. Iar surpriza să găsesc aici lucruri noi și scene diferite, au adus multe plusuri seriei. Cel mai tare am adorat să citesc trăirile și gândurile fiecărui personaj. Este mai ușor să empatizezi cu ele atunci când le înțelegi mai bine.

Scris curat, cursiv, acțiune și suspans, sentimente diferite, dragoste, pasiune, frică… atâtea elemente prezente care fac din aceste cărți o poveste remarcabilă.

Recenziile mele pentru celelalte 3 cărți din serie, le găsiți în linkurile de mai jos:

„Amurg” – https://booknation.ro/recenzie-amurg-de-stephenie-meyer-4/

„Lună nouă” – https://booknation.ro/recenzie-luna-noua-de-stephenie-meyer-2/

„Eclipsa” – https://booknation.ro/recenzie-eclipsa-de-stephenie-meyer/

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZORI DE ZI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Zori De Zi
Autor: Stephenie Meyer
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 768
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 706

Alte recenzii de la Stephenie Meyer :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 407 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments