Recenzie „Anchetă în brutărie” de Sorin Șerb

by | Apr 29, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Română, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANCHETĂ ÎN BRUTĂRIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Am noroc să dau peste proză scurtă de calitate în ultima vreme, de la editura Vremea de data asta. Cât de poetic a sunat asta!

Recunosc, cartea am ales-o pur intuitiv, fără vreo cercetare în prealabil, mi-a plăcut titlul. Da, asta contează atunci când alegi o carte, mai ales dacă nu ai timp sau și-i lene să dai îl întrebi pe nenea Google despre ceva. Well puppets, cine are chef de mici istorii care se desprind cu ușurință din viața reală, be my guest! O să vă fie pe plac. Domnul Șerb este autorul sufletelor tipice, vecinii de alături, nenea pe care îl întâlnești la stație, mâncătorul de semințe și cel care scuipă în sufletul omului.

După finele acestei lecturi aveam impresia că am făcut cunoștință cu o familie întreagă, mereu atât de diferiți, însă cu un singur lucru în comun – sângele (autorul). Sângele apă nu se face, dar nici caracterul nu-l poți liniști cu o cană cu apă. Fratele Bețiv și sora ambițioasă, avocatul care își caută o locuință în cel mai straniu loc, profesorul bolnav care are impresia ca moare lumea fără el, de ce explodează bisericile, avem sau nu nevoie de șosea etc.

Lumea este ciudată, de acord, dar dacă ar fi fost una normală, în sensul plictisitor al cuvântului, ce-am mai fi căscat noi, de dimineață până seara. Prin urmare, eu vă invit să lepădați orice nu ați face acum, și să cuprindeți o carte bună, să vă facă să râdeți, să prindeți fiori și doza de anxietate necesare pentru a păstra instinctul de supraviețuire intact!

Vorba lungă, sărăcia omului, de aceea ador eu proza scurtă. Are aceeași energie și tact precum o au „grăsuții” de pe rafturile noastre.

Lecturi suficiente să aveți!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ANCHETĂ ÎN BRUTĂRIE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Sorin Șerb sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ANCHETĂ ÎN BRUTĂRIE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Anchetă în Brutărie
Autor: Sorin Șerb
An apariție : 2021
Editura: VREMEA
Nr. Pagini: 215
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 29.04.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că reușesc să cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 57 zile și a scris până acum 29 articole. Se află pe poziția 15 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments