„Inițierea” de Richelle MeadInițierea este cel de-al doilea volum din seria urban fantasy Academia Vampirilor, fiind urmat de Atingerea umbrei, Jurământ de sânge, Limitele spiritului și Sacrificiul final.

Povestea lui Rose Hathaway își continuă cursul obișnuit până când, plecată într-o vizită împreună cu instructorul ei Dimitri, este martoră la scena unui masacru – strigoii au ucis o întreagă familie regală.

Acest incident determină conducerea școlii Sf. Vladimir să organizeze o excursie la schi, în speranța de a liniști familiile îngrijorate ale elevilor, dar și pentru a pune distanță între strigoi și moroi.

Totul se desfășoară cum nu se poate mai bine, părinții revăzându- și copii, distrându- se pe pârtiile de schi și bucurându- se de atmosfera de vacanță. Rose face cunoștință cu Adrian Ivashkov, nepotul reginei Tatiana, care este fascinat de caracterul fetei.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Richelle Mead.

Cu toate acestea, incidentul cu strigoii nu a fost uitat, iar trei elevi de la St. Vladimir pornesc într-o vânătoare ridicolă pentru a-i ataca pe înfricoșătorii strigoi. Aflând despre planurile prietenilor ei, Rose și Christian decid să îi urmeze spre a-i convinge să renunțe la vendeta lor necugetată.

Lucrurile, după cum era de așteptat, se precipită iar adolescenții ajung într-o situație fără precedent, din care nu știu dacă vor scăpa cu viață. Nici Lissa sau Dimitri nu le pot veni în ajutor. Cei cinci află cu exactitate cât de nemiloși sunt strigoii și descoperă că eroismul este însoțit de consecințe grave.

În acest volum al seriei cunoaștem îndeaproape odioasele creaturi care sunt strigoii, având ocazia să vedem cum toate cele învățate la Academie îi ajută sau nu pe elevi într-o situație cât se poate de reală.

Titlu: Inițierea
Autor: Richelle Mead
An apariție : 2012
Editura: Leda
Nr. Pagini: 380
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.08.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

M-am îndrăgostit de seria aceasta pentru că Richelle Mead te atrage în lumea pe care a făurit-o prin scrisul ei familiar.

Avatar
Autor: Denisa Mona
Redactor de 1979 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Denisa Mona