Recenzie: „Bani de hârtie” de Ken Follett

de | sept. 2, 2019 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BANI DE HÂRTIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Se pare că am o atracţie pentru cărţile lui Ken Follett. Şi, chiar am un răspuns pentru asta. Este unul dintre puţinii autori care reuşeşte să îşi croiască cu migală poveştile ca într-o pânză de păianjen. Ţese fir cu fir, uneşte piesă cu piesă, până ajunge la un punct comun. Rezultatul? O carte cu personaje destul de complexe şi diferite ale căror vieţi sau ţeluri se vor intersecta la un moment dat.

„Pentru el, banii erau ca bancnotele de jucărie din Monopoly: şi-i dorea nu pentru ceea ce ar fi putut cumpăra cu ei, ci pentru că avea nevoie de ei ca să rămână în joc.”

Bani de hârtie este una dintre cărţile de debut al celebrului scriitor şi ca să îl citez „este cea mai inteligentă din câte am născocit eu vreodată”. Introducându-ne într-o societate londoneză din anii ’70, Ken Follett trasează tabloul infracţionalităţii şi al criminalităţii într-un mod ingenios, prin implicarea unor caractere de la cel mai înalt nivel până la cele de la periferii.

Ce avem în acest roman? Nu există un personaj principal, ci un plan bine structurat, cu acţiunea desfăşurată într-o singură zi.

Un joc al banilor… un jaf şi o escrocherie bine planificate, dar cu multe riscuri, în care unii pierd într-un mod crunt sau umilitor, alţii câştigă, dar rămân cu urme adânci, iar restul, sunt complici cu sau fără voie sau observatori constrânşi să rămână în tăcere.

Descoperim o lume a secolului trecut, dar pe care o regăsim şi în zilele noastre. O lume în care oameni ai statului pot fi corupţi până în măduva oaselor: politicieni şantajaţi, poliţişti mituiţi, jurnalişti vânduţi, dezinformare, bancheri profitori… şi omul de rând care se conformează.

„Noi de ce ne păstrăm averile şi încercăm să le extindem? E vorba de lăcomie, de putere sau de aventură? Suntem cu toţii nişte jucători compulsivi?”

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții BANI DE HÂRTIE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Ken Follett sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BANI DE HÂRTIE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Bani De Hârtie
Autor: Ken Follett
An apariție : 2016
Editura: RAO
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 2.09.2019
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

De ce am citit cartea aceasta? Pentru că e timpul să accept o provocare. Iar cartea aceasta este o provocare. Te provoacă să îndrăznești să te transformi. Să te transformi în ceea ce te va face să te simți bine în propria piele. De ce o recomand și altora? Pentru că...

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Cred că trebuie menționat din start că e o carte pe care o recomand fanilor lui King, adică celor care au înclinație către supranatural, paranormal și ocult. Este o poveste bine gândită și cu un final elaborat minuțios care în mare măsură acoperă semnele de întrebare,...

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

"Lolita, lumina vieții mele, focul coapsei mele, păcatul meu, sufletul meu." Lo-lee-ta: vârful limbii făcând o călătorie de trei pași pe palat, ca să atingă, la trei, pe dinți. Era Lo, diminuată, dimineață, în picioare de patru picioare, într-un șosete, era Lola în...

0 0 votes
Article Rating
Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1603 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 11 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments