Recenzie: „Bani de hârtie” de Ken Follett

by | Sep 2, 2019 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BANI DE HÂRTIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Se pare că am o atracţie pentru cărţile lui Ken Follett. Şi, chiar am un răspuns pentru asta. Este unul dintre puţinii autori care reuşeşte să îşi croiască cu migală poveştile ca într-o pânză de păianjen. Ţese fir cu fir, uneşte piesă cu piesă, până ajunge la un punct comun. Rezultatul? O carte cu personaje destul de complexe şi diferite ale căror vieţi sau ţeluri se vor intersecta la un moment dat.

„Pentru el, banii erau ca bancnotele de jucărie din Monopoly: şi-i dorea nu pentru ceea ce ar fi putut cumpăra cu ei, ci pentru că avea nevoie de ei ca să rămână în joc.”

Bani de hârtie este una dintre cărţile de debut al celebrului scriitor şi ca să îl citez „este cea mai inteligentă din câte am născocit eu vreodată”. Introducându-ne într-o societate londoneză din anii ’70, Ken Follett trasează tabloul infracţionalităţii şi al criminalităţii într-un mod ingenios, prin implicarea unor caractere de la cel mai înalt nivel până la cele de la periferii.

Ce avem în acest roman? Nu există un personaj principal, ci un plan bine structurat, cu acţiunea desfăşurată într-o singură zi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ken Follett

Un joc al banilor… un jaf şi o escrocherie bine planificate, dar cu multe riscuri, în care unii pierd într-un mod crunt sau umilitor, alţii câştigă, dar rămân cu urme adânci, iar restul, sunt complici cu sau fără voie sau observatori constrânşi să rămână în tăcere.

Descoperim o lume a secolului trecut, dar pe care o regăsim şi în zilele noastre. O lume în care oameni ai statului pot fi corupţi până în măduva oaselor: politicieni şantajaţi, poliţişti mituiţi, jurnalişti vânduţi, dezinformare, bancheri profitori… şi omul de rând care se conformează.

„Noi de ce ne păstrăm averile şi încercăm să le extindem? E vorba de lăcomie, de putere sau de aventură? Suntem cu toţii nişte jucători compulsivi?”

🔥 CARTEA BANI DE HÂRTIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Bani De Hârtie
Autor: Ken Follett
An apariție : 2016
Editura: RAO
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 2.09.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1222 zile și a scris până acum 53 articole. Se află pe poziția 21 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments