Recenzie Bună seara, Melania! de Rodica Ojog-Brașoveanu

by | Nov 30, 2014 | Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BUNĂ SEARA MELANIA! ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

buna-seara-melaniaLa aproape un an de la rezolvarea cazului cu velebrele tablouri găsim o Melania înfloritoare si un Doru Matei pregătit să iasă din azil, ceea ce o face pe simpatica bătrânică mai activă ca oricând.

Melania nu se resemnează după pierderea celebrelor tablouri și decide să facă ceva în privința asta. Ce altceva rămâne de făcut, decât organizarea unui jaf al celui mai bine păzit museu din Bucureștiul anilor 70?

Astfel, echipa cel puțin bizară formată din inginerul Ionescu, Dascălu, Scarlat și femeia misterioasă pornesc într-o aventură plină de suspans, ironie, și întorsături neașteptate de situație.

După cum am menționat mai sus, Melania, pentru a fi sigură că nu lasă nici o urmă, își ascunde identitatea față de cele trei marionete ale sale, așa că o găsim pe carismatica batrânică în casa familiei Miga, vechi prieteni, și întâmplător vecini ai celebrului muzeu în care se află expuse tablourile atât de dragi  ei.

Acțiunea ia o întorsătură neașteptată când își fac apariția cei trei tâlhari. Planul Melaniei este unul simplu- tot ce au aceștia de făcut este să sape un tunel din pivnița familiei Miga până în subsolul muzeului. Acolo, aceștia trebuie să treacă de camerele de securitate și de paznici urmând instrucțiunile precise ale misterioasei femei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu

Totul decurge conform planului, dar surpriză! Hoții află că tablourile au fost ascunse într-un loc mai sigur și oricât ar încerca, cei trei nu dau de urma acestora. Însă Melania, la doar câțiva metri distanță află de situația acestora și găsește repede soluția.

Pentru a scoate tablourile din țară, inteligenta femeie misterioasă apelează la șantaj împotriva soților Miga și a băiatului lor, un pilot care își iubește foarte mult părinții.

Tablourile sunt furate, iar hoții continuă planul Melaniei. Sosește, bineînțeles, maiorul Cristescu pentru a ancheta crima și își dă seama de implicarea Melaniei în secunda în care o găsește pe aceasta în casa familiei Miga.

Totuși, ceva nu decurge conform planului. Ce se întâmplă, deci, cu cei trei hoți? Dar cu Melania? Reușește oare maiorul Cristescu împreună cu locotenentul Azimioară să-i vină de hac femeii misterioase? Toate aceste raspunsuri le veți găsi în cartea care vă va captiva până la ultima filă.

Titlu: Bună Seara Melania!
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2013
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 221
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O altă carte fascinantă marca Rodica Ojog- Brașoveanu care m-a ținut cu sufletul la gură!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

             "Cu ultima suflare" prezintă povestea incredibilă a unui doctor aflat în ultimul an de rezidențiat care află la doar 36 de ani că are cancer la plămâni în faza terminală.  A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în faza...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2204 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 25 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments