🔥 CARTEA CAMERA ÎNTUNECATĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Romanul “Camera întunecată” de Johan Theorin este cel de-al doilea volum din seria de cărți suedeze „Cvartetul Oland”. Acțiunea se petrece pe Insula Oland, din Marea Baltică. De altfel, toate cărțile din serie au ca spațiu de desfășurare această locație stranie din Suedia. Dar nu degeaba a ales autorul locul. Ci pentru că are o foarte strânsă legătură cu familia lui și cu o mulțime de legende născute acolo.

Așa cum am dezvăluit și în recenzia făcută primului volum din saga “Cvartetul Oland”, „Ecouri de dincolo de moarte”, romanele pot fi citite și aparte unul de celălalt. Asta pentru că doar insula Oland este elementul care le permite să facă parte dintr-o serie.

Thrillerul polițist “Camera întunecată” de Johan Theorin este infinit de captivant

Conține elemente mistery și de suspans cum numai cele mai bune romane crime au. În plus, este vorba despre un autor suedez lăudat și premiat, din valul de suedezi la modă cu scrieri încadrate în genul Noir. Cartea este câștigătoarea premiului Best Crime Novel Award din Suedia.

Chiar dacă povestea este redată pe mai multe planuri narative și din perspectiva mai multor personaje, de-a lungul a mai mulți ani, tot te prinde. Și te surprinde atât de tare încât nu vei înceta să-ți pui cele mai serioase întrebări.

Ăsta este farmecul unui roman bun, de altfel. Și mi-a mai plăcut faptul că scrierea “Camera întunecată” de Johan Theorin este un melanj condimentat între povestiri vechi cu fantome și dramatismul vieții de familie. În plus, relațiile personajelor sunt fascinante.

Pe minunata insula Oland, situată pe o coastă în nordul Suediei, un cuplu tânăr din Stockholm încearcă să trăiască o nouă viață

Pentru Joakim și Katrine nimic nu este mai revigorant decât a renova un vechi conac moștenire de familie, pe insula. Cei doi fac asta cu dragoste și patimă. Iar în tot acest timp se bucură că sunt împreună cu cei doi copii ai lor. Și le arată împrejurimile și minunățiile naturale din zonă.

Conacul se numește Eel Point. Și este un fel de triunghi al bermudelor. Un loc în care s-au produs mai multe morți misterioase, crime, sinucideri și alte delicte. Iar asta încă de la ridicarea proprietății. Și de asta ea este acum văzută de unii drept blestemată. Ceea ce este mai ciudat la împrejurimile locuinței, sunt cele două faruri care ar trebui să ghideze vasele pe mare pe vreme rea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Johan Theorin

Însă în timp ce unul dintre faruri funcționează normal, cel din nord nu își mai îndeplinește rolul. Cu toate acestea, pentru a face povestirea și mai plină de groază, acest far pâlpâie ușor doar pentru scurt timp. Și doar înaintea unui deces. Ca mai apoi să se stingă la fel de bizar, după ce decesul a avut loc.

Asta însă nu este tot.

Pentru a da un efect și mai dramatic thrillerului, o moarte ciudată are rol chiar în prezent

Victima este un personaj la care nu te-ai aștepta. Această nouă casă ascunde secrete încă de generații întregi. Lucruri groaznice care nu mai pot fi reparate, dar care ajung să pedepsească pe locuitorii săi actuali.

Așa se face că într-o zi, Joakim își găsește soția moartă lângă dig. Dar el nu crede că este doar un accident nefericit. Și astfel decide să investigheze el însuși moartea femeii dragi. Deși lovit de durere, el este totuși suspicios. Și în sfârșit caută să o creadă pe soția lui care i-a spus cu mult înainte de deces că locul și conacul ascund ceva supranatural, care cauzează moarte.

Astfel, bărbatul încearcă să refacă piesele unui puzzle misterios. Și în acest fel descoperă o cameră secretă, întunecată, ascunsă în hambarul conacului. Doar trecând prin tot felul de sperieturi și peste propriile credințe, Joakim poate să afle ce s-a întâmplat de fapt acolo.

În romanul plin de suspans “Camera întunecată” de Johan Theorin, vei întâlni indicii legate de crimă, dar și elemente din viața dramatică de familie. Chiar casa construită drept adăpost în fața mării devine locașul cel mai terifiant pentru oameni.

🔥 CARTEA CAMERA ÎNTUNECATĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Camera întunecată
Autor: Johan Theorin
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 15.06.2019
Nota recenzorului: 9/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 603 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan