Recenzie ”Cărăbușii” de Jo Nesbo

de | iul. 6, 2023 | Beletristică, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CĂRĂBUȘII ARE REDUCERE PE:

”Cărăbușii” de Jo NesboUna dintre cele patru cărți luate cu mine în Franța pentru cele două săptămâni în care am stat acolo este „Cărăbușii” de Jo Nesbo. Este cel de-al doilea volum din saga cu detectivul Harry Hole și cea de-a doua carte citită de la autorul norvegian, de data asta în format de roman. Prima mea întâlnire cu el a fost printr-un volum de povestiri, „Specialistul în gelozie și alte povestiri”, despre care am scris tot așa aici pe site.

Thrillerul polițist face parte dintr-o serie cu Harry Hole, un detectiv bun, dar care folosește metode neortodoxe de investigație și cam bea fără măsură, având totodată și un trecut destul de tulbure.

Deși mi s-a părut o poveste bună și complexă, cu personaje credibile și realiste, m-a enervat întrucâtva conturarea personajului principal, Harry Hole. Pentru mine, alcătuirea protagonistului a fost cam clișeică. Deja am întâlnit prea multe thrillere sau ficțiuni din genul Crime cu detectivi geniali, dar alcoolici. Polițiști care au un trecut întunecat în spate, și care sunt iertați pentru mici sau mari scăpări, doar pentru că sunt strălucitori în descoperirea criminalilor.

În general „Cărăbușii” mi s-a părut un thriller captivant, în care nu avem doar o serie de crime

În ficțiunea aceasta se merge și în paralel cu povestea personală a protagonistului, ceea ce oferă context cărții, chiar dacă nu ai citit seria de la cap. Asta îmi place mult la o carte. Faptul că o poți citi și separat de celelalte, dacă face parte dintr-o antologie de mai multe.

Dacă îți place recenzia cărții CĂRĂBUȘII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jo Nesbo

În acest bestseller al lui Jo Nesbo, Harry Hole se îndreaptă către Tailanda pentru a investiga uciderea unui ambasador norvegian.

Atunci când ambasadorul Norvegiei în Tailanda este găsit mort într-un hotel rău faimat din Bangkok, pentru caz este cerut expres detectivul Hole. Așadar acesta este trimis de la Oslo pentru a ajuta la soluționarea cazului. Însă odată ajuns, Harry își dă seama că nu este vorba doar despre o crimă la întâmplare. La mijloc sunt lucruri mult mai primejdioase și interese foarte mari. Iar criminalul în acest caz este cel mai posibil să se ascundă la vedere.

Ochii atenți și nasul format al polițistului, totuși, nu va fi păcălit, deși așa va lăsa să pară ca să vadă până unde va merge criminalul

Nu prea am înțeles aluzia la cărăbușii din titlu, dar poate se referă la faptul că pentru un singur gândac pe care îl găsești în camera ta de hotel, o sumedenie de alți gândaci se ascund în siguranță în spatele zidurilor. Și asta la modul figurat, referitor la acțiunea din carte, bineînțeles.

Pentru a face lumină în acest caz, Hole cutreieră pe străzile cu trafic infernal din Bangkok, intră prin baruri obscure și vorbește cu fete care se vând sau cu delicvenți locali. El încearcă să pună piesele de puzzle împreună pentru a demasca criminalul și intențiile acestuia.

Doar că se pare că personaje sus puse nu doresc ca el să scoată la iveală adevărul, așa că acțiunea se intensifică iar suspansul crește, apărând noi amenințări și crime care încearcă să-l pună pe alte piste.

„Cărăbușii” m-a ținut în alertă și m-a determinat să încerc odată cu Harry Hole să descopăr cine a comis crima și de ce. Dar dacă detectivul a fost deștept, eu am luat-o total pe lângă cu intuirea adevărului.

Recomand acest thriller cu tot cu personajul lui clișeic, dar ușor de iubit. 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CĂRĂBUȘII CU REDUCERE DE PE:

Titlu: CĂRĂBUȘII
Autor: Jo Nesbo
Traducător: Bogdan Perdivara
An apariție : 2019
Editura: TREI
Nr. Pagini: 414
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1570

Alte recenzii de la Jo Nesbo:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 25 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments