Recenzie „Sânge pe zăpadă” de Jo Nesbo

de | nov. 14, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SÂNGE PE ZĂPADĂ ARE REDUCERE PE:

Sânge pe zăpadă este un prim roman dintr-o nouă serie scrisă de norvegianul Jo Nesbo.

O nouă seria marca Jo Nesbo

Seria se numește Olav Johansen, acesta fiind și protagonistul romanului de față. Până în prezent, seria cuprinde doar 2 cărți, dar poate pe viitor se vor mai adăuga și altele.

Cu toate că puțin mai devreme am descris cartea ca fiind un roman, cred că cuvântul potrivit ar fi nuvelă, asta pentru că lectura numără în jur de 170 de pagini, cu scris mare și aerisit.

O poveste fugară

Din punctul acesta de vedere, cărții îi lipsește substanța pe care un roman de peste 300 de pagini ți-o dă. Romanele polițiste, romanele de suspans se construiesc în sute de pagini, tot timpul venind cu noi detalii legate de crimă sau răpire, adâncind misterul până la ultimele pagini.

Dilema unui ucigaș

Cartea de față ne spune povestea lui Olav Johansen, un ucigaș plătit căruia i se cere să elimine soția patronului, rugăminte dată chiar de patronul însuși. Pentru personajul nostru, un dislexic fără prea multe ambiții, aceasta este doar o nouă lovitură, dar în timp ce o filează pe soție, sentimentele i se schimbă și situația o ia pe alte căi.

Lupta personajului între ordinul șefului și sentimentele proprii se adâncește, dar puținile pagini nu îi dau suficient timp pentru a fi ceva memorabil.

Povestea în sine nu e rea, are parte de toate ingredientele necesare pentru a crea atmosferă misterioasă, scene critice, dar din păcate nu sunt livrate corespunzător.

Totuși, elemente caracteristice operei lui Nesbo, cum ar fi violența sau sumbrul nopții, sunt prezente pe parcursul lecturii, ceea ce îi dă un oarecare plus.

Cu toate acestea, lectura curge repede și lin, iar finalul o mai salvează puțin, fiind imprevizibil și misterios.

Așadar, recomand această carte pentru cititorii în căutare de o lectură rapidă, care să nu solicite nici un fel de implicare, pe un singur fir, cât și, bineînțeles, pentru fanii Jo Nesbo, care este tare iubit în toată lumea.

Ți-a plăcut recenzia cărții SÂNGE PE ZĂPADĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Jo Nesbo

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SÂNGE PE ZĂPADĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Sânge Pe Zăpadă
Autor: Jo Nesbo
An apariție : 2018
Editura: TREI
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 182

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Ioana este redactor Booknation.ro de 1132 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 17 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments