Recenzie “Sânge pe zăpadă” de Jo Nesbo

by | Nov 14, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SÂNGE PE ZĂPADĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Sânge pe zăpadă este un prim roman dintr-o nouă serie scrisă de norvegianul Jo Nesbo.

O nouă seria marca Jo Nesbo

Seria se numește Olav Johansen, acesta fiind și protagonistul romanului de față. Până în prezent, seria cuprinde doar 2 cărți, dar poate pe viitor se vor mai adăuga și altele.

Cu toate că puțin mai devreme am descris cartea ca fiind un roman, cred că cuvântul potrivit ar fi nuvelă, asta pentru că lectura numără în jur de 170 de pagini, cu scris mare și aerisit.

O poveste fugară

Din punctul acesta de vedere, cărții îi lipsește substanța pe care un roman de peste 300 de pagini ți-o dă. Romanele polițiste, romanele de suspans se construiesc în sute de pagini, tot timpul venind cu noi detalii legate de crimă sau răpire, adâncind misterul până la ultimele pagini.

Dilema unui ucigaș

Cartea de față ne spune povestea lui Olav Johansen, un ucigaș plătit căruia i se cere să elimine soția patronului, rugăminte dată chiar de patronul însuși. Pentru personajul nostru, un dislexic fără prea multe ambiții, aceasta este doar o nouă lovitură, dar în timp ce o filează pe soție, sentimentele i se schimbă și situația o ia pe alte căi.

Lupta personajului între ordinul șefului și sentimentele proprii se adâncește, dar puținile pagini nu îi dau suficient timp pentru a fi ceva memorabil.

Povestea în sine nu e rea, are parte de toate ingredientele necesare pentru a crea atmosferă misterioasă, scene critice, dar din păcate nu sunt livrate corespunzător.

Totuși, elemente caracteristice operei lui Nesbo, cum ar fi violența sau sumbrul nopții, sunt prezente pe parcursul lecturii, ceea ce îi dă un oarecare plus.

Cu toate acestea, lectura curge repede și lin, iar finalul o mai salvează puțin, fiind imprevizibil și misterios.

Așadar, recomand această carte pentru cititorii în căutare de o lectură rapidă, care să nu solicite nici un fel de implicare, pe un singur fir, cât și, bineînțeles, pentru fanii Jo Nesbo, care este tare iubit în toată lumea.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții SÂNGE PE ZĂPADĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jo Nesbo sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SÂNGE PE ZĂPADĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Sânge Pe Zăpadă
Autor: Jo Nesbo
An apariție : 2018
Editura: TREI
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 14.11.2019
Nota recenzorului: 6

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Ioana este redactor Booknation.ro de 563 zile și a scris până acum 41 articole. Se află pe poziția 14 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments