Recenzie „Cartea oglinzilor” de E. O. Chirovici

de | aug. 6, 2017 | Biografii, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CARTEA OGLINZILOR ARE REDUCERE PE:

Mi-am propus să citesc mai des autori români. Nu înţeleg de ce nu le dăm o şansă, noi pasionaţii de lectură. Aşa ca de acum o să vedeţi în recenziile mele şi autori autohtoni.

Cartea oglinzilor mi-am achiziţionat-o cu ceva timp înainte să o citesc. A stat cuminţică în bibliotecă şi a aşteptat concediu, aşa că a fost savurată la malul mării.

Am fost uimită când am văzut pe semnul de carte cât de multe cărţi publicate are E. O. Chirovici şi nu ştiam de niciuna, dar mă bucur că l-am descoperit.

Cartea oglinzilor este un joc al minţii, o oglindă care nu ştii dacă îţi reflectă sau nu adevărata faţă. O carte care îţi pune mari semne de întrebare: ne cunoaştem suficient? amintirile noastre sunt reale sau fabricate? persoanele de lângă noi sunt cum le vedem sau cum vor să pară în ochii nostri?

Şi ca misterul să fie şi mai adânc apare o crimă rămasă cu autor necunoscut după trecerea anilor.

N-am să vă povestesc din acţiunea cărţii nu e necesar să risipim din misterul ei. Vreau doar să precizez că E. O. Chirovici a reuşit să construiască într-un mod excepţional  personajul feminim Laura. O făptură cameleonică ce îţi pune mintea la încercare de multe ori de-a lungul cărţii.

Poate că în unele cazuri fuse vorba de atracţie, de pasiune sau de ataşament. Cu Laura era cu totul altceva. Erau toate acestea la un loc şi încă ceva în plus: dorinţa supremă de a fi cu ea în fiecare minut şi în fiecare secundă.

Simţeam oarecum confuz, că perioada aceea avea să fie de scurtă durată şi mă gândeam să adun amintiri care trebuie să-mi ajungă o viaţă. Din păcate, nu mă înşelam.

O combinaţie perfectă: dragoste, crimă şi mister, un mister în care te cufunzi şi ieşi cu greu la suprafaţă deoarece are legătură cu mintea umană. O goană după adevăr, dar adevărul poate avea mai multe feţe ?

Toţi se înşelaseră, toşi văzuseră doar propriile obsesii dincolo de ferestrele prin care încercaseră să privească şi care se dovediseră a fi nişte oglinzi.

Un autor român ce merită citit !!! O carte care-ţi va rămâne în minte.

Lectură plăcută !!

 

 

Ți-a plăcut recenzia cărții CARTEA OGLINZILOR?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de E. O. Chirovici

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CARTEA OGLINZILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cartea Oglinzilor
Autor: E. O. Chirovici
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 296
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1099

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1900 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Nu prea este genul meu. Totusi, ma tenteaza, cu atat mai mult cu cat parerile sunt impartite: ba e buna, ba nu e 🙂